Roy van Krieken Roy van Krieken
05/12/2023 16:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 12:00

Bloomberg voorspelt ‘supercyclus’ voor Bitcoin, koers van $500.000

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-bullmarket-altcoins-crypto

Foto: Shutterstock/Kjetil Kolbjornsrud

Recent heeft de prijs van bitcoin (BTC) een prachtige stijging doorgemaakt, kortstondig voorbij de $42.000 zelfs. Deze stijging heeft vanzelfsprekend de aandacht van crypto-enthousiastelingen wereldwijd getrokken. Analisten van Bloomberg gaan zelfs zo ver om te voorspellen dat deze opwaartse trend bitcoin zou kunnen katapulteren naar een monsterwaarde van meer dan $500.000.

Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin’s stijging signaleert een nieuwe fase

Deze recente prijsstijging wordt door het gerenomeerde Bloomberg gezien als het begin van een mogelijke bull run, ook wel ‘supercyclus’, die bitcoin naar ongekende hoogtes kan brengen. Voorspellingen variëren van doelen op de korte termijn van zo’n $50.000 tot langetermijnprognoses die de $530.000 overschrijden. Dit optimisme is niet onopgemerkt gebleven in de crypto-markt, waar velen deze ontwikkeling aangrijpen als een teken van een losgebarsten bull markt.

Een cruciaal element in deze potentiële groei is de verwachte goedkeuring van een in de VS gevestigde Bitcoin spot ETF. De introductie van een Bitcoin ETF zou het aanzienlijk makkelijker maken voor vermogensbeheerders om namens hun cliënten in BTC te investeren, wat een golf van nieuwe beleggers naar de markt zou kunnen trekken. Eric Balchunas, een analist bij Bloomberg, benadrukt zijn vertrouwen in de goedkeuring van een Bitcoin ETF met een kans van 90% vóór 10 januari 2024.

Optimisme in de crypto markt

Ondanks het optimisme is er ook een waarschuwing voor te veel euforie. Skeptici wijzen op de speculatieve aard van de cryptomarkt. Zo wordt bijvoorbeeld benadrukt dat bitcoin, ondanks recente successen, nog steeds een risicovolle belegging is. Sommige critici beschrijven bitcoin zelfs als “puur speculatief gokken” met beperkt nut buiten speculatie en illegale geldoverdrachten.

De crypto-wereld wacht met spanning op de ontwikkelingen rondom de mogelijke komst van bitcoin ETF’s. Of een ‘Bitcoin supercyclus’ daadwerkelijk tot een waarde van $500.000 zal leiden, blijft afwachten, maar één ding is zeker: de interesse in bitcoin en de wereld van crypto is weer helemaal terug van weggeweest.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie