Ivo Melchers Ivo Melchers
31/10/2022 14:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2022 14:02

Braziliaanse stad voegt ‘Bitcoin Pizza Day’ toe aan feestkalender

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

22 mei is al jaren een feestdag voor alle bitcoin (BTC) fans. Het is de dag dat mogelijk de eerste persoon ooit bitcoin gebruikte om te betalen voor een dienst of goed. Laszlo Hanyecz bestelde namelijk 12 jaar geleden twee pizza’s voor een totaal van 10.000 bitcoins. Deze feestdag wordt ook wel ‘Bitcoin Pizza Day’ genoemd en wordt zelfs gevierd door een aantal grote pizzaketens over de hele wereld. Slice geeft bijvoorbeeld 1.500 pizza’s weg en klanten van Papa John’s in het Verenigd Koninkrijk krijgen 10 pond korting op hun bestelling. Er wordt aan de ene kant gevierd dat Hanyecz met zijn bestelling de eerste gedocumenteerde aankoop van een goed of dienst was met bitcoin en aan de andere kant de fenomenale groei die de koning van de cryptocurrencies heeft doorgemaakt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Porto Alegre en crypto

De Braziliaanse stad Porto Alegre heeft officieel Bitcoin Pizza Day aan zijn feestkalender toegevoegd. Volgens raadslid Sangalli, die het wetsvoorstel presenteerde, was zijn doel om de zichtbaarheid van de decentralized finance (DeFi) innovaties te vergroten in de stad met ongeveer 1,5 miljoen mensen.

‘’Deze PL zal cryptocurrencies zichtbaarder maken en een signaal geven dat onze stad technologsiche innovaties ondersteunt en de toekomst in de gaten houdt. In het slechtste geval is de PL onschadelijk en helpt het zelfs om tijd van de agenda van andere wetgeving te halen die kosten met zich meebrengen of vermindering van vrijheden en, in het beste geval, zal het helpen het cryptocurrency-debat- naar het grote publiek te brengen.’’

Advertentie

BTC koers

Op het moment dat Hanyecz de twee pizza’s kocht had bitcoin een waarde van slechts $0.0025. Op dit moment is de koers van bitcoin $20.605, waardoor deze 10.000 bitcoins een marktwaarde zouden hebben van $206 miljoen. Toen bitcoin zijn all-time high had bereikt in november van bijna $69.000 lag de waarde van deze 10.000 bitcoins zelfs op een totaal van bijna $700 miljoen! Dat bleken achteraf behoorlijk dure pizza’s voor Hanyecz dus.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie