Kevin Schijven Kevin Schijven
16/02/2020 18:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2020 18:13

Brian Kelly noemt drie redenen waarom bitcoin (BTC) zo hard stijgt in 2020

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Brian Kelly noemt drie redenen waarom bitcoin (BTC) zo hard stijgt in 2020

Brian Kelly, analist, CEO van KBCM en vaste gast bij het Fast Money programma van CNBC, vertelde onlangs waarom hij denkt dat bitcoin (BTC) zo hard aan het stijgen is dit jaar.
Kelly noemt bitcoin “de best presterende asset” op het moment in de wereld tijdens het “Chart of the week” segment op 14 februari. De grootste cryptocurrency op de markt is met 44% gegroeid sinds de jaarwisseling. Kelly noemt drie redenen op waarvan hij denkt dat ze verantwoordelijk zijn voor de sterke stijging dit jaar.
De eerste reden is de volgende “halvening” of “halving” van bitcoin. In mei dit jaar wordt de hoeveelheid die bitcoin-miners ontvangen voor het minen gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per block. Tevens wordt het aanbod van nieuwe bitcoins op de markt gehalveerd.
De verwachting was dat miners wellicht massaal zouden capituleren alvorens de halving, maar het tegengestelde lijkt tot nu toe het geval te zijn. Kelly zegt:

Miners zijn gestopt met het verkopen van hun voorraad omdat ze hogere prijzen willen. Ze verwachten hogere prijzen.

Als tweede reden zegt Kelly dat institutionele investeerders actiever zijn geworden als gevolg van het momentum van de koers.

Als beleggingscategorie, als ‘digitaal goud,’ dit [bitcoin] is de plek waar we willen zijn.

Aldus Kelly. Als laatste reden noemt hij de groei van de “onderliggende fundamenten” op. Hij kijkt hiervoor naar de groei van actieve adressen op het bitcoin-netwerk en vergelijkt dit met het aantal actieve gebruikers op een platform als Twitter. Hij zegt dat het aantal adressen met 9 à 10 procent de afgelopen 30 dagen is toegenomen.

Wanneer je de dagelijks actieve gebruikers of adressen ziet groeien, dan betekent dit dat de fundamenten aan het verbeteren zijn.

Er wordt tijdens de uitzending ook kort nog naar de altcoin markt gevraagd. Kelly zegt dat de markt momenteel in een altcoin rally zit en dat het vooral smart contracts platformen zijn als Ethereum (ETH) die het goed doen:

Ethereum (ETH) heeft het goed gedaan, andere smart contracts platformen zoals Cosmos (ATOM) en EOS (EOS) hebben het allemaal goed gedaan en ik denk dat ze het dit jaar goed zullen blijven doen.


Onlangs vertelde Mike Novogratz, een andere bekende bitcoin-bull, waarom hij denkt dat bitcoin de afgelopen twee maanden zo hard gestegen is.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie