Ivo Melchers Ivo Melchers
21/06/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2023 12:00

Bullish bitcoin signaal: begin van een nieuwe bullmarkt?

Nieuws

Foto: Shutterstock/Rovsky

Terwijl bitcoin (BTC) al geruime tijd aan het worstelen is, lijkt er eindelijk weer een serieuze stijging ingezet te zijn.. Momenteel beginnen er enkele statistieken op groen te springen wat suggereert dat de bitcoin koers voorlopig ook nog niet klaar is met stijgen. Bitcoin bezitters lijken momenteel hun hoofd koel te kunnen houden en vast te houden aan hun posities, en enkele indicatoren suggereren voorzichtig zelfs de komst van een hernieuwde bullmarkt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC gerealiseerde winst en verlies

Data van on-chain analysebedrijf Glassnode laat zien dat de gerealiseerde winst en verlies onder bitcoin holders flink zijn gedaald de afgelopen tijd.

De gerealiseerde winst- en verliesniveaus zijn belangrijk omdat het toont hoeveel winst en verlies investeerders nemen in de huidige markt. Een gerealiseerde winst of verlies komt voor wanneer iemand zijn/haar munten voor een hogere of lagere prijs verkoopt dan de gemiddelde aankoopprijs. Dit in tegenstelling tot een ongerealiseerde winst of verlies wat simpelweg het verschil is tussen de marktwaarde en de gemiddelde aankoopprijs. Laatstgenoemde wordt ook wel een papieren winst of verlies genoemd.

Een daling van de gerealiseerde winst- en verliesniveaus geeft aan dat er momenteel minder wordt verkocht in de markt. Dit is bullish voor de bitcoin koers aangezien het een lagere verkoopdruk impliceert. Investeerders kiezen ervoor om hun munten vast te houden waardoor het aantal beschikbare munten op de markt afneemt.

Uiteraard wil dit niet zeggen dat de koers alleen nog maar omhoog kan vanaf het huidige niveau. Onderaan de streep zijn er veel factoren die invloed uitoefenen op de prijs. De vraagzijde is evenzo belangrijk als de aanbodzijde en deze wordt bijvoorbeeld sterk beïnvloed door het Bitcoin nieuws.

Nieuwe bitcoin bull run op komst?

De laatste keer dat de gerealiseerde winst- en verliesniveaus zó laag waren, was in oktober 2020 toen de deuren voor de bullmarkt wagenwijd open werden gezet. In oktober 2020 stond de koers nog gelijk aan zo’n 11.000 dollar, maar in februari 2021 werd de magische grens van 50.000 dollar overschreden.

Echter verschillen de huidige marktomstandigheden sterk met die van oktober 2020. Zo zitten we nu nog ongeveer 10 maanden verwijderd van de BTC halving, terwijl destijds dit belangrijke evenement al enkele maanden achter de rug was.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie