Kevin Schijven Kevin Schijven
08/11/2021 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2021 15:15

Burgemeester New York wil dat scholen les geven in crypto als bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Burgemeester New York wil dat scholen les geven in crypto als bitcoin

Afgelopen week kondigde de burgemeester van Miami, Francis Suarez, aan dat hij de eerste Amerikaanse politicus wordt die zijn volgende salaris volledig in bitcoin (BTC) uitbetaald krijgt. Vervolgens gooide de nieuwe burgemeester van New York, Eric Adams, er nog een schepje bovenop. Hij ontvangt zelfs zijn volgende 3 salarissen in bitcoin.

In een interview met CNN op 7 november meldt Adams dat hij nog een stap verder wil gaan. De pro crypto burgemeester wil van New York een “crypto vriendelijke” stad maken wanneer hij aantreedt in januari 2022. Daarnaast wil hij dat scholen onderwijs bieden in cryptocurrencies.

“Bitcoin betekent een nieuwe manier van betalen voor goederen en diensten over de hele wereld. En dat is wat we moeten doen – onze scholen openen om de technologie te onderwijzen en deze nieuwe manier van denken aan te leren.”

Aldus Adams, de 61-jarige Democraat die vorige week de verkiezingen won. Adams geeft toe dat er nog weinig begrip en bewustzijn is over crypto onder zijn kiezers, ook de jongeren. “Toen ik het had over blockchain en bitcoins, stopten jonge mensen op straat en vroegen me: ‘Wat is dat?’”

Ten slotte wordt de burgemeester ook gevraagd of hij bedrijven in New York zou aansporen om bitcoin en andere crypto te accepteren. Daarop antwoordt hij als volgt: “We gaan ernaar kijken en we gaan voorzichtig te werk. We gaan het correct doen.”

Toch lopen de reacties uiteen. Voorstanders zeggen dat het tijd is om les te geven in digitale valuta om mensen voor te bereiden voordat ze zich aan deze markt wagen. Tegenstanders roepen dat eerst het basisonderwijs verbeterd moet worden. Er lijkt ook sprake te zijn van enige belangenverstrengeling, aangezien hij zelf in bitcoin investeert via zijn salaris.

Adams wil overigens ook een zogenaamde New York Coin uitbrengen, vergelijkbaar met de Miami coin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie