Timo Bult Timo Bult
14/11/2019 15:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2019 15:45

CEO Morgan Creek Capital over bitcoin (BTC) en blockchain: "Internetbedrijven zullen worden verstoord en vervangen"

Nieuws
CEO Morgan Creek Capital over bitcoin (BTC) en blockchain:

De CEO van Morgan Creek Capital, Mark Yusko, deed tijdens zijn keynote speech op de Digital Asset Summit een aantal interessante uitspraken omtrent bitcoin (BTC) en de blockchain-sector. Daarnaast noemde hij ook het jaar waarin hij verwacht dat de ware technologische revolutie zal beginnen. Decrypt deed op 13 november verslag van zijn speech.
Yusko is de CEO van Morgan Creek Capital, een bedrijf dat onder andere investeringen beheert en investeerders adviseert. Al vroeg kwam hij in aanraking met Bitcoin. Later richtte hij met Anthony Pompliano een dochteronderneming op; Morgan Creek Digital. Pompliano werd CEO van dit bedrijf dat in blockchain-bedrijven en -producten investeert.
Tijdens zijn speech vergeleek Yusko de ontwikkelingen van de blockchain-sector en cryptocurrency meerdere malen met hoe het internet zich ontwikkelde. Terwijl zijn bedrijf in de jaren 90 in meerdere internetbedrijven investeerde, noemt hij het nu “dood geld”:

Weg met Amazon. Verkoop het langzaamaan, niemand zal het doorhebben. Verkoop het. Amazon – dood geld voor tien jaar,

Hij deed deze uitspraak op basis van het feit dat het tientallen jaren kost voordat een investering in een bedrijf als Amazon is terugverdient. Yusko stelt dat bitcoin om die reden veel interessanter is. Het zijn namelijk de internetbedrijven die verstoord zullen gaan worden door de nieuwe technologische ontwikkelingen, aldus Yusko:

[…] bedrijven zoals Google en Amazon – ze zullen allemaal worden verstoord en vervangen door deze nieuwe technologische evolutie, maar het is nog vroeg.

Om die reden adviseert hij institutionele beleggers dan ook om 1% van hun portfolio’s in bitcoin te stoppen als “schuck-verzekering”. Echter adviseert hij hen ook om in de sector zelf te investeren:

Maar zorg dan dat je drie tot vijf procent in het bouwen van de leidingen, het opbouwen van de infrastructuur, het ondersteunen van de bedrijven die jullie allemaal vormen stopt, zodat we dit nieuwe ecosysteem kunnen creëren – dat nog niet begint tot 2024.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

“Trustnet” arriveert in 2024

Yusko merkt op dat de ontwikkeling van computers en de microchip jaren duurde voordat het voor een revolutie zorgde. Op dit moment zou de technologie nog in dezelfde fase zitten die vergelijkbaar is met de ontwikkeling van TCIP waarop het internet uiteindelijk gebouwd werd. Hij stelt dat 2024 het jaar zal zijn waarin het “trustnet” (vertrouwensnet) zal arriveren:

We hebben een echtheidscertificaat nodig. Dat is wat blockchain-technologie doet, je kunt het doen voor geld, zoals Bitcoin, […] Je kunt het doen voor die identiteiten. Je kunt het doen voor elke foto, video – alles ter wereld wordt geverifieerd op het trustnet en dat biedt een hele reeks andere kansen voor de instituties om te ondersteunen.

Afgelopen augustus zei Yusko tijdens een interview met CNBC’s Fast Money dat investeerders naar de lange termijn moeten kijken wanneer zij in bitcoin investeren. Zij moeten zich volgens hem niet af laten schrikken door de dagelijkse prijsbewegingen.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie