Kevin Schijven Kevin Schijven
20/10/2021 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2021 18:04

Chainalysis gaat bitcoin (BTC) op zijn balans zetten: “toont hun overtuiging dat bitcoin een goede investering is”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Chainalysis gaat bitcoin (BTC) op zijn balans zetten:

Chainalysis, een groot blockchain analysebedrijf, is van plan om bitcoin (BTC) te kopen en in zijn reserves te bewaren. Dat onthult het onderzoeksbureau in een persbericht, gepubliceerd op 19 oktober:

Chainalysis is van plan een onbekend bedrag te investeren in bitcoin. Het bedrijf zal deze investering maken via de New York Digital Investment Group, of NYDIG. Het is een uitbreiding van de samenwerking tussen beide bedrijven, meldt het persbericht, die in 2018 van start ging.

“Onze groeiende samenwerking met Chainalysis is een wederzijds voordelige relatie. Chainalysis bouwt al lang vertrouwen op in het ecosysteem van digitale activa, en deze investering toont hun overtuiging dat bitcoin een goede investering voor de toekomst is. We zijn blij dat ze ons platform hebben vertrouwd om hun vermogen te beschermen.”

Aldus Nate Conrad, hoofd vermogensbeheer bij NYDIG. Chainalysis meldt dat de investering “geleid wordt door een sterk vertrouwen in bitcoin.” Chainalysis haalde dit jaar $300 miljoen in een financieringsronde op die leidde tot een waardering van het bedrijf van $4,2 miljard. Michael Gronager, medeoprichter en CEO van Chainalysis, zegt dat bedrijf wellicht meer crypto wil kopen in de toekomst:

“Chainalysis is lasergericht op zijn toewijding om vertrouwen op te bouwen in cryptocurrency als digitaal bezit, en we zijn verheugd om bitcoin toe te voegen aan onze zakelijke investeringsportefeuille. Bij elke financiële transactie is een zekere mate van vertrouwen en transparantie noodzakelijk. Dit is de eerste acquisitie van cryptocurrency van Chainalysis en we zullen andere digitale activa blijven nastreven als potentiële toekomstige investeringen.”

Het onderzoeksbedrijf is de laatst tijd veel in het nieuws geweest. Onlangs meldde Chainalysis dat de adoptie van crypto dit jaar met maar liefst 880% is gestegen, dat Europa de toppositie pakte als grootste crypto-economie op aarde en dat maar liefst 82% van alle dogecoin (DOGE) in handen is van maar 0,1% van investeerders. Ook kondigde het bedrijf onlangs aan dat het gaat samenwerken met Dapper Labs, ontwikkelaar van CryptoKitties en NBA Top Shots, om witwaspraktijken in de wereld van non-fungible tokens (NFT’s) te bestrijden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie