Erik Juffermans Erik Juffermans
13/08/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/08/2023 15:00

Chinees gamebedrijf steekt miljoenen in bitcoin en ethereum

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Chinees gamebedrijf steekt miljoenen in bitcoin en ethereum

Foto: Joseph GTK/Shutterstock

Een Chinees gaming-bedrijf heeft maar liefst 5 miljoen dollar in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) gestoken. Het gaat om Boyaa Interactive, die het nieuws middels een persbericht aankondigt. Alhoewel de $5 miljoen geen gigantisch bedrag is als je dat vergelijkt met de investeringen van bijvoorbeeld MicroStrategy, is het alsnog zeer belangrijk nieuws. Het is namelijk sinds kort pas mogelijk voor Chinese bedrijven en institutionele investeerders om via Hong Kong crypto te kopen. 

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

China opent deuren voor crypto via Hong Kong

Boyaa is een van de grootste gaming-bedrijven in China. Het bedrijf biedt een platform met ruim 100 gratis games aan en is vooral populair in Zuidoost-Azië, India en China zelf. Het bedrijf meldt dat de investering in de cryptomunten bedoeld is om de ontwikkeling van nieuwe games te financieren en om het bedrijf te laten groeien.

Hoeveel Boyaa precies in elke crypto investeert, wordt niet duidelijk gemaakt. Alleen dat het om een totaal van $5 miljoen gaat. Het persbericht zegt ook dat de investeringen “hoofdzakelijk” in BTC en ETH zijn, maar meldt niet welke andere crypto er nog meer tussen zitten.

Jarenlang hield China zich op de vlakte wat betreft crypto. Zo werd enkele jaren geleden het handel in crypto compleet verboden. Ook crypto-mining was niet meer toegestaan. Sinds kort heeft Hong Kong echter de poorten geopend voor de crypto sector. De stadsstaat wordt eigenlijk als een verlengstuk van China gezien en de kans dat China iets te maken heeft met de crypto ambities van Hong Kong is zeker aanwezig. 

Hong Kong wil crypto-hub worden

Ook Chinese bedrijven en financiële instituties kunnen dus sinds kort via Hong Kong investeren in crypto. Boyaa lijkt het eerste grote bedrijf te zijn dat dit ook daadwerkelijk doet. Als dit een voorbode is van wat komen, dan voorspelt dit wellicht veel goeds voor de crypto adoptie. De regering van Hong Kong riep recent ook de bankensector op om meer open te staan voor de crypto-sector.

Bitcoin miljardair Cameron Winklevoss, bekend van de Facebook rechtszaak en oprichter van Gemini, zag dit maanden geleden al aankomen. Hij voorspelde toen dat het onduidelijke crypto beleid in de VS de crypto sector in Azië een grote voorsprong zou kunnen geven. Hij ging zelfs zo ver om te zeggen dat de volgende bullmarkt in Azië begint.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement