Thom Derks Thom Derks
12/07/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2023 11:00

Coinbase 11 procent omhoog dankzij Bitcoin ETF aanvragen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Coinbase lanceert nieuwe internationale crypto exchange

Foto: Primakov / Shutterstock.com

De aandelen van Coinbase zijn op dinsdag met 11 procent gestegen nadat bekend werd dat het beursplatform ook voor de handelsgigant Cboe is aangewezen als Spot Bitcoin ETF partner. Het idee is dat Coinbase data over de markt gaat delen met verschillende ETF-aanbieder. Zodoende moet er meer transparantie zijn, waardoor de kans op manipulatie kleiner is en de Securities and Exchange Commission (SEC) met een veilig gevoel groen licht kan geven voor Spot Bitcoin ETFs.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Sterk jaar voor Coinbase

Het jaar 2023 is tot nu toe fantastisch verlopen voor Coinbase als we naar de koers van de aandelen kijken. Vanaf het begin van het jaar stegen de aandelen van het beursplatform van CEO Brian Armstrong met 144 procent. Dat is een welkome stijging voor Coinbase, gezien het jaar 2022 gevuld was met drama en koersdalingen.

Ondanks de positieve koersactie van dit moment staat het aandeel van de beurs nog ver onder zijn all-time high. Die werd kort na het beursdebuut van de crypto exchange neergezet op 357,89 dollar op 9 november 2021.

Op dat moment bereikte ook de bitcoin koers zijn voorlopige all-time high van 69.000 dollar. Nu bitcoin weer begint te herstellen ziet ook Coinbase zijn aandelen langzaam omhoog klimmen. Voor het aantikken van de huidige all-time high hebben de aandelen van de beurs echter nog een redelijke weg af te leggen.

Advertentie

Hoge verwachtingen

De markt heeft hoge verwachtingen over de kansen voor BlackRock en enkele concurrenten om een Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen. Dat zou in het voordeel van Coinbase kunnen werken, omdat het beursplatform voor veel aanvragers de partner is die de bitcoin van de fondsen in bewaring neemt.

Nu is het beursgenoteerde handelsplatform ook nog aangewezen als datapartner van meerdere fondsbeheerders. Om die reden is men meer dan positief over de aandelen van Coinbase op dit moment.

Ook voor bitcoin is de aanvraag van BlackRock een goede zaak. Dit bevestigt immers de reputatie van de digitale munt. BlackRock zal zijn naam en reputatie niet op het spel zetten als zij niet geloven in de toekomst van bitcoin.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie