Thom Derks Thom Derks
12/07/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2023 11:00

Coinbase 11 procent omhoog dankzij Bitcoin ETF aanvragen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Coinbase lanceert nieuwe internationale crypto exchange

Foto: Primakov / Shutterstock.com

De aandelen van Coinbase zijn op dinsdag met 11 procent gestegen nadat bekend werd dat het beursplatform ook voor de handelsgigant Cboe is aangewezen als Spot Bitcoin ETF partner. Het idee is dat Coinbase data over de markt gaat delen met verschillende ETF-aanbieder. Zodoende moet er meer transparantie zijn, waardoor de kans op manipulatie kleiner is en de Securities and Exchange Commission (SEC) met een veilig gevoel groen licht kan geven voor Spot Bitcoin ETFs.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Sterk jaar voor Coinbase

Het jaar 2023 is tot nu toe fantastisch verlopen voor Coinbase als we naar de koers van de aandelen kijken. Vanaf het begin van het jaar stegen de aandelen van het beursplatform van CEO Brian Armstrong met 144 procent. Dat is een welkome stijging voor Coinbase, gezien het jaar 2022 gevuld was met drama en koersdalingen.

Ondanks de positieve koersactie van dit moment staat het aandeel van de beurs nog ver onder zijn all-time high. Die werd kort na het beursdebuut van de crypto exchange neergezet op 357,89 dollar op 9 november 2021.

Op dat moment bereikte ook de bitcoin koers zijn voorlopige all-time high van 69.000 dollar. Nu bitcoin weer begint te herstellen ziet ook Coinbase zijn aandelen langzaam omhoog klimmen. Voor het aantikken van de huidige all-time high hebben de aandelen van de beurs echter nog een redelijke weg af te leggen.

Advertentie

Hoge verwachtingen

De markt heeft hoge verwachtingen over de kansen voor BlackRock en enkele concurrenten om een Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen. Dat zou in het voordeel van Coinbase kunnen werken, omdat het beursplatform voor veel aanvragers de partner is die de bitcoin van de fondsen in bewaring neemt.

Nu is het beursgenoteerde handelsplatform ook nog aangewezen als datapartner van meerdere fondsbeheerders. Om die reden is men meer dan positief over de aandelen van Coinbase op dit moment.

Ook voor bitcoin is de aanvraag van BlackRock een goede zaak. Dit bevestigt immers de reputatie van de digitale munt. BlackRock zal zijn naam en reputatie niet op het spel zetten als zij niet geloven in de toekomst van bitcoin.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie