René Raaphorst René Raaphorst
22/04/2018 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2018 10:45

Coinbase blokkeert de crypto wallet van WikiLeaks

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Coinbase-Blocks-WikiLeaks

Foto: rarrarorro/Shutterstock

WikiLeaks, de welbekende publisher die klokkenluiders helpt anoniem documenten naar buiten te brengen, wordt nu ook dwarsgezeten door Coinbase. Afgelopen vrijdag meldde de organisatie op Twitter dat haar account met crypto wallet door Coinbase werd geblokkeerd. Hiermee volgt Coinbase het voorbeeld van partijen als PayPal, die het in december 2010 ook op WikiLeaks gemunt hadden door haar accounts te bevriezen.
Aangezien WikiLeaks geen inkomsten uit advertenties haalt, moet het overleven van donaties en de verkoop van merchandise zoals t-shirts en posters. Deze zijn aan te schaffen via de WikiLeaks shop met onder andere Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Neo. Hier heeft Coinbase deze week een stokje voor gestoken.


De WikiLeaks Shop heeft een printscreen gedeeld op twitter van een e-mail waarin Coinbase aangeeft dat de shop haar Servicevoorwaarden zou hebben geschonden.

Upon careful review, we believe your account has engaged in prohibited use in violation of our terms of service and we regret to inform you that we can no longer provide you with access to our service.

Uiteraard laat Julian Assange, oprichter van WikiLeaks, dit niet zomaar gebeuren. Kort na de tweet publiceerde hij, via het officiële WikiLeaks twitter account, een oproep voor een “globale blokkade” van Coinbase:


Ook Andreas Antonopoulos, een bekende in de Bitcoin wereld, mengde zich in het gesprek. Hij hielp Coinbase er even aan herinneren dan WikiLeaks een belangrijke rol heeft gespeeld in de opkomst en bekendheid van Bitcoin.


Vorig jaar bedankte Julian Assange de Amerikaanse overheid nog voor het afdwingen van het gebruik van Bitcoin vanwege het bank-embargo. WikiLeaks behaalde hiermee een rendement van 50.000 procent. Het is daarom teleurstellend dat een partij als Coinbase nu in de voetsporen van PayPal treed; iets wat in de crypto community gezien wordt als verraad.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie