Roy van Krieken Roy van Krieken
03/05/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2022 20:04

Coinbase CEO verwacht spoedig 1 miljard crypto gebruikers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Coinbase CEO verwacht spoedig 1 miljard crypto gebruikers

Foto: Aleksandr Ozerov/Shutterstock

De CEO van de grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase, Brian Armstrong, verwacht dat binnen relatief korte tijd zeker 1 miljard mensen over de hele wereld crypto zullen gebruiken. Dat meldde hij tijdens de Milken Institute Global Conference op maandag. De komende 10 tot 20 jaar zullen behoorlijk wat vuurwerk in petto hebben voor de crypto industrie, aldus Armstrong.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Toekomst van crypto

Deze uitspraken van Armstrong komen ten tijde van behoorlijke wat onrust en onzekerheid in de crypto markten. Veel investeerders zien de huidige situatie maar somber in en de interesse in cryptocurrencies onder het mainstream publiek is vandaag de dag ook ronduit laag te noemen. 

Desondanks ziet de toekomst er waanzinnig goed uit als we Brian Armstrong mogen geloven. Volgens hem kunnen we in de relatief nabije toekomst echt gekke dingen gaan zien, dat meldt Bloomberg. Zo verwacht Armstrong dat in 10 tot 20 jaar de crypto industrie een substantieel deel van de wereldwijde economie zal uitmaken.

“Ik denk dat over 10-20 jaar een aanzienlijk deel van het BBP in de crypto-economie zal zitten.”

Ook de CEO van Ark Invest en bekende crypto bull, Cathie Wood, was aanwezig als spreker op de conferentie van maandag. Zij is net als Armstrong enorm bullish over de crypto industrie op de midden tot lange termijn. Volgens haar is het feit dat grote bedrijven personeel verliezen aan opkomende crypto bedrijven kenmerkend voor wat ons nog staat te wachten in de toekomst.

“In het geval van DeFi en next-generation internet, zien we dat veel financiële bedrijven talent verliezen aan crypto,” zei Wood. “Dus ze moeten het serieus nemen, anders worden ze uitgehold.”

Regulatie als obstakel

Ook het feit dat de overheid in de Verenigde Staten steeds meer de nieuwe crypto industrie accepteert een erg goed teken. In Washington raken wetgevers steeds meer overtuigd van de crypto industrie. Volgens Wood is zelfs ongeveer de helft van de wetgevers in de Amerikaanse hoofdstad pro-crypto op dit moment. 

Desalniettemin is het volgens Wood nog altijd de regulatoire onzekerheid die ervoor zorgt dat de crypto industrie nog niet op dezelfde manier is ontploft als het internet.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie