Thom Derks Thom Derks
11/12/2022 10:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:37

Crypto-adoptie komt vooral in Amerikaanse staat Florida op stoom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto-adoptie komt vooral in Amerikaanse staat Florida op stoom

Foto: BeataGFX/Shutterstock

De Verenigde Staten zijn wereldleider op het gebied van crypto-adoptie. Veel grote beurzen zijn gevestigd in Amerika en ook een groot deel van het bitcoin-mining netwerk noemt het zijn thuis. Uit nieuw onderzoek blijkt echter dat niet iedere Amerikaanse staat even positief is voor crypto.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto in Amerika

Om te illustreren hoe machtig de Verenigde Staten zijn op het gebied van crypto, zetten we een aantal cijfers op een rij. Amerika is het thuis van 33.865 Bitcoin ATMs, wat ongeveer 87,1 procent van het wereldwijde totaal van die machines vertegenwoordigt. Daarbij is het land verantwoordelijk voor 37,8 procent van de wereldwijde bitcoin hashrate.

Met dat percentage van de hashrate is Amerika ook de meest dominante speler op het gebied van bitcoin-mining. Als we het per staat bekijken, dan wordt duidelijk dat niet alle 50 staten op dezelfde manier openstaan voor bitcoin en crypto.

Florida is volgens het onderzoek de crypto-hoofdstad van de Verenigde Staten. Miami heeft het hoogste aantal Bitcoin ATMs per persoon met 14,63 ATMs per 100.000 inwoners. Daarnaast heeft deze staat ook het hoogste aantal Google-zoekopdrachten per 1.000 inwoners.

Advertentie

Inzoomen op Bitcoin ATMs

Het aantal Bitcoin ATMs in een staat is een goede manier om de mate van adoptie in een samenleving te meten. Wat dat betreft staat Texas fier bovenaan in de lijst met 4.101 Bitcoin ATMs. De nummer twee of de lijst is Californië met 3.696 Bitcoin ATMs, gevolgd door Florida met 3.187 machines.

Opvallend is dat er in Vermont bijvoorbeeld helemaal geen Bitcoin ATMs staan. Dat laat zien dat de adoptie in de Verenigde Staten niet per se een landsdingetje is, maar per staat enorm verschilt. Wyoming profileert zich met de meest gunstige wetgeving voor crypto-bedrijven. Dat blijkt ook wel uit het feit dat daar meer dan 20 crypto-bedrijven per 100.000 mensen gevestigd zijn.

Dat neemt niet weg dat Californië nog steeds de meeste crypto-bedrijven huisvest. In totaal zijn er in de staat 2.670 crypto-bedrijven aanwezig. Gigantische getallen voor een revolutie die een kleine 14 jaar geleden is begonnen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie