Tim Kamp Tim Kamp
11/01/2024 19:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2024 17:29

Crypto exchange Coinbase biedt SEC hulp na opmerkelijke hack

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto exchange Coinbase biedt SEC hulp na opmerkelijke hack

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Coinbase, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, heeft zijn assistentie aangeboden aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de nasleep van een cybersecurity-hack. De SEC kreeg onlangs te maken met een hack op het socialmediaplatform X (voorheen Twitter), wat grote gevolgen met zich droeg wat betreft de goedkeuring van de Bitcoin ETF.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Coinbase redder in nood

Op 9 januari kreeg de SEC te maken met een hack op het X-account. Hierop werd toen een post geplaats waaruit bleek dat de langverwachte Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) werd goedgekeurd. Al snel bleek het nieuws nep te zijn: de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, meldde in een X-post dat het om een hack ging. Het nieuws liet de bitcoin-prijs kort stijgen, gevolgd door een daling van bijna 7 procent.

Op 10 januari kwam de SEC zelf met een bericht. Het zou gaan om het ontbreken van de 2FA-beveiliging op het X-account. “Op basis van ons onderzoek was de compromis niet te wijten aan een inbreuk op de systemen van X, maar eerder aan een niet-geïdentificeerd individu dat controle kreeg over een telefoonnummer dat verbonden was met het @SECGov-account via een derde partij”, schreef het overheidsorgaan op X.

Nu blijkt uit berichten van crypto-exchange Coinbase dat het de SEC uitgebreide hulp heeft aangeboden bij het onderzoeken van de cyberaanval en het identificeren van de daders. Chief Security Officer Philip Martin denkt de SEC van dienst te kunnen zijn:

“Als cryptobeurs hebben we veel ervaring met beveiligingsprotocollen rond sociale media, en als veteraan en patriot vind ik het geweldig om mijn land te helpen,” zegt hij in een X-post.

Paul Grewal, Chief Legal Officer bij Coinbase, voegt het volgende daaraan toe: “Het gehele Coinbase-team biedt zijn hulp aan. We zijn toegewijd om ons steentje bij te dragen om eerlijke, ordelijke en efficiënte markten voor alle Amerikanen te waarborgen.

Advertentie

Bitcoin ETF lancering

Gisteravond keurde de SEC alsnog een lading Bitcoin ETF’s goed. Maar liefst elf fondsen zijn eerder vandaag gelanceerd op de Amerikaanse beurs. Na slechts een halfuur werd al een gezamenlijk handelsvolume van een indrukwekkende 1,2 miljard dollar bereikt.

De lancering gaat bovendien gepaard met een enorm volatiele bitcoin koers. Gedurende de ochtend en middag steeg bitcoin tot vanaf zo’n 45.700 dollar tot een absolute piek van ongeveer 49.000 dollar, maar na een scherpe daling is de koers nu weer aanbeland bij de 46.000 dollar.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie