Roy van Krieken Roy van Krieken
20/07/2022 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2022 13:15

Crypto fonds SkyBridge Capital stopt opnames, ook in de problemen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
SkyBridge Capital wil aan FTX verkochte aandelen terugkopen

Foto: Al Teich/Shutterstock

Het hedgefonds van Anthony Scaramucci, SkyBridge Capital, lijkt in zwaar weer terecht te zijn gekomen. Gisteren maakte Scaramucci namelijk bekend dat zij tijdelijk het opnemen van geldmiddelen van een van hun fondsen stopzetten. Dit is natuurlijk geen goed teken. We zagen dit namelijk recent vaker gebeuren, zoals bij crypto leendienst Celsius, dat niet lang daarna failliet ging.

Bitcoin halving over 8 dagen: markt vol spanning en verwachtingen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

SkyBridge in de problemen?

Skybridge Capital heeft de opnames uit hun ‘Legion Strategies’ fonds opgeschort. Dat is een van de fondsen van de firma met blootstelling aan cryptocurrencies. Oprichter Anthony Scaramucci bevestigde het besluit op dinsdag in een interview met CNBC, nadat Bloomberg het een dag eerder al had aangekaart.

“Ons bestuur heeft de beslissing genomen om tijdelijk op te schorten totdat we kapitaal binnen het fonds kunnen ophalen. Het fonds is unlevered, dus er is zeker geen angst voor welke liquidatie dan ook en ongeveer 18% van het fonds zit in wat we crypto exposure zouden noemen.”

Veel crypto blootstelling

Het fonds zou onder meer investeren in bitcoin (BTC), en aandelen van Amerikaanse crypto exchanges FTX en Kraken. Ook heeft het fonds posities in enkele grote mining bedrijven. Doordat de crypto markt goed onderuit is gegaan de afgelopen tijd, is het dan ook niet heel verrassend dat fondsen met veel crypto blootstelling enigszins tegen problemen aanlopen. Scaramucci zei dat het Legion Strategies fonds 30% gedaald was tot nu toe, maar weer 5% gestegen was in juli.

Er zit ongeveer $250 miljoen in het Legion Strategies fonds van SkyBridge Capital. Dit is de eerste keer sinds de lancering van het fonds dat het opnemen van geldmiddelen tijdelijk wordt stopgezet. Volgens Scaramucci is er echter weinig aan de hand. Daarnaast moet deze stap voor investeerders niet per se als een verrassing komen, zij zijn namelijk allemaal akkoord gegaan met de voorwaarden.

“Iedereen heeft een investeerdersovereenkomst getekend, voor dit soort flexibiliteit, dus ik denk niet dat er hier verrassingen zijn, gezien wat er gaande is in de algemene markt.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie