crypto_hedge_fonds_manager_spencer_bogart_bitcoin_BTC_bodem_nog_niet_bereikt

Crypto hedgefonds-manager: BTC-prijs heeft bodem nog niet bereikt

Het prijsherstel van Bitcoin (BTC) dat momenteel gaande is, kan van korte duur zijn en de prijzen kunnen nog een retracement meemaken, maar dalende prijzen zullen tijdelijk zijn en BTC blijft op korte termijn een solide investering.

Dit was de beleggings-opinie van Blockchain Capital partner Spencer Bogart, die deze week sprak met Melissa Lee op CNBC’s Fast Money. De venture capitalist, die consequent heeft volgehouden dat Bitcoin een “screaming buy” is, zei dat hij gelooft dat er een neerwaartse druk zal zijn op de BTC-prijs in de komende paar maanden als gevolg van een aanbodoverschot, veroorzaakt door crypto-fondsen die hun lockdown-periode afsluiten.

Desalniettemin, zei hij, blijft Bitcoin de meest solide asset in de crypto-ruimte, omdat het een unieke combinatie heeft van mindshare, wereldwijde aanwezigheid, aantoonbare use cases, en vrijheid van SEC-regelgeving, nadat het door federale toezichthouders als een commodity is geclassificeerd.

Advertentie

“Gedwongen verkopen”

Op maandag 25 juni om 23:30 Nederlandse tijd, herstelde BTC zich, nadat het even onder de $6.000 gedoken was, tot ongeveer $6.200, tot grote opluchting van de markt, hoewel het uiteindelijk dat herstel gedurende de volgende 24 uur verkortte.

crypto_hedge_fonds_manager_spencer_bogart_bitcoin_BTC_bodem_nog_niet_bereikt_grafiek

Volgens Bogart zullen de komende weken en maanden echter een ronde van sell-offs meemaken omdat crypto-hedgefondsen trachten fondsen af te lossen na de lockdown cycle van één jaar voor beleggers die in de zomer van 2017 op de markt kwamen onder meer bullish omstandigheden. Bogart:

In de zomer van 2017 werden misschien 100 tot 300 nieuwe crypto-hedgefondsen gevormd en een jaar na dato bereiken veel van hen het einde van de éénjarige lock-up. De stille vennoten in die fondsen kijken nu naar een jaar met een daling van 50%. Zij zeggen dan, “hé, ik wil dat fonds terugverdienen”. Dat betekent gedwongen verkopen namens al die nieuwe crypto-fondsen die opgedoken zijn. Ik denk dat dit de prijzen kunstmatig lager zou kunnen maken en Bitcoin is erg aantrekkelijk om op deze niveaus te kopen.

Ondanks dit zei hij, is Bogart “super bullish” op crypto, met name op Bitcoin, dat hij beschreef als de enige coin die brede acceptatie en een praktische use case laat zien. In zijn woorden:

Veel coins zijn ICO’s en worden nog steeds erg overgewaardeerd, maar Bitcoin heeft de mindshare, het algemene bewustzijn en de wereldwijde distributie die geen enkele andere coin heeft. Vanuit het oogpunt van de regelgeving is dit ook het veiligst vanwege de beslissing van de SEC (dat BTC geen effecten maar commodities zijn).

Naar zijn mening moeten beleggers niet wachten tot de markt een bodem vindt, anders zullen ze uiteindelijk hogere prijzen betalen voor assets dan dat ze nu doen. De juiste strategie die hij noemde, is niet om de markt te proberen te timen, maar er gemiddeld in te gaan.

In een andere ontwikkeling gaf Brian Kelly, CEO van crypto-investeringsfirma BKCM LLC, aan dat het bedrag van $5.900 in feite de bodemprijs kan zijn waar veel beleggers naar op zoek zijn, verklarend dat dit de basiskosten zijn van het minen van de BTC-blockchain en dat er een stimulans is voor miners om de prijs boven dat niveau te houden.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€8.215,03 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.113,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€8.143,49 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€8.170,54 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€8.175,11 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€8.192,75 Kopen
Laatste nieuws