Ivo Melchers Ivo Melchers
21/01/2024 09:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2024 09:24

Crypto Rewind: Bitcoin bereikt opvallende mijlpaal, maar angst overheerst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Rewind: Bitcoin bereikt opvallende mijlpaal, maar angst overheerst

Foto: krisn.art/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft deze week een historische mijlpaal bereikt dat als zeer bullish kan worden beschouwd. Tegelijkertijd heeft de bitcoin koers een forse daling meegemaakt, waardoor de angst op de markt tot een hoger niveau is getild. In dit artikel zetten we de belangrijkste ontwikkelingen van afgelopen week op een rijtje, zodat je goed voorbereid de nieuwe week van start kunt gaan.

Bitcoins 200-dagen moving average nadert record: Waarom dit belangrijk is
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Allereerste BTC wekelijkse golden cross

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar afgelopen dinsdag was het zo ver: bitcoin vestigde officieel zijn allereerste golden cross op de wekelijkse grafiek.

Voor het eerst in de geschiedenis heeft de 50-weken simple moving average (SMA), ofwel het voortschrijdende gemiddelde van de afgelopen 50 weken, namelijk het 200-weekse SMA overschreden.

Dit wordt vaak gezien als een positief teken voor de markt en kan suggereren dat er een mogelijkheid is voor verdere prijsstijgingen. Vanzelfsprekend biedt de indicator geen zekerheid voor wat er komen gaat.

Advertentie

Opmerkelijke XRP transactie

Op zondagavond werd de crypto-wereld opgeschud met een bijzonder merkwaardige ripple (XRP) transactie. Het bekende X-account Whale Alert deed melding van een weerzinwekkende transactie ter waarde van 25,6 miljard XRP richting crypto exchange Bitfinex. Dit komt overeen met bijna de helft van het totale circulerende aanbod van alle XRP.

De transactie heeft echter nooit daadwerkelijk plaatsgevonden en bleek onderdeel te zijn van een mislukte aanval op de cryptobeurs.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto stablecoin verliest dollar koppeling

Deze week stond tevens in het teken van stablecoin trueUSD (TUSD). De stablecoin, genoteerd op plek 44 binnen het crypto-landschap, verloor namelijk zijn koppeling met de Amerikaanse dollar.

Op 15 januari daalde de koers van TUSD op sommige exchanges zelfs tot een dieptepunt van 0,92 dollar. Op het moment van schrijven ligt de waarde nog altijd onder de 1 dollar.

Crypto Ontbijt: Bitcoin halving wordt gevierd door investeerders
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoins stromen massaal uit GBTC

Het sentiment op de crypto markt heeft deze week een verdere deuk opgelopen.

Afgelopen week markeert de tweede week sinds de historische goedkeuring van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), en de grote uitstroom bij Grayscale’s fonds (GBTC) brengt een hoop angst teweeg.

De totale uitstroom na de eerste zes handelsdagen staat gelijk aan meer dan 50.000 BTC.

Het is een van de factoren waardoor de bitcoin koers in moeilijkheden verkeert. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op 41.530 dollar, 0,49 procent lager dan de openingskoers van afgelopen maandag. Vrijdag stond de koers echter nog vlak boven de 40.000 dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie