Rico Engelbarts
13/05/2018 20:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2018 20:15

Cryptocurrency markt begint te herstellen; Ethereum 5% en Ontology en Storm 12% omhoog

Nieuws
crypto_markt_begint_te_herstellen

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De markt voor cryptocurrencies is weer op aan het krabbelen, aangezien belangrijke currencies waaronder Ethereum en EOS de afgelopen 24 uur meer dan 5% winst boekten, Tokens als Ontology (ONT), Storm (STORM) en Tron (TRX) lieten zelfs een winst van 10% tot 15% zien.
Tokens leiden
Omdat de Bitcoin aanzienlijk verloor ten opzichte van de Amerikaanse dollar in de periode van 10 tot 12 mei, ondervonden kleine cryptocurrencies en tokens relatief grote verliezen ten opzichte van zowel Bitcoin als de Amerikaanse dollar.
Tokens als ONT, TRX, Storm, 0x (ZRX), WanChain (WAN) en ICON (ICX) die sinds april gemiddeld in waarde verdubbeld waren ten opzichte van Bitcoin, daalden de laatste dagen met meer dan 15% ten opzichte van Bitcoin.
Ontology in het bijzonder dook onder 0,00073 Bitcoin, een waarde die niet zo laag is geweest sinds 27 april. Maar toen de cryptocurrency markt begon te herstellen en Bitcoin zich van $8100 naar $8500 wist te herstellen steeg de prijs van Ontology van 0,0007 BTC naar 0,0009 BTC; een groei van bijna 20% binnen een periode van 24 uur.
Momenteel zijn de Relative Strength Index (RSI) en de Williams Percent Range (WPR) van Bitcoin respectievelijk 44,7 en -91,1, wat betekent dat Bitcoin zich momenteel in een neutrale zone bevindt. Bitcoin verkeert in een ideale positie om de komende dagen en op korte termijn een herstel op gang te brengen, ondanks de verkoopsignalen van zowel exponentiële als eenvoudige voortschrijdende gemiddelden.
De meeste tokens, waaronder Ontology en Tron, hebben de prijsontwikkeling van Bitcoin de afgelopen 48 uur gevolgd, waarbij ze stegen wanneer Bitcoin steeg en grote verliezen leden wanneer de prijs van Bitcoin daalde.
Dat in acht nemend;  wanneer Bitcoin zich terug weet te werken richting de $9000, wat niet ondenkbaar is gezien de prijsstijging van 4% in de afgelopen 24 uur, zullen tokens als ONT, ZRX, TRX en STORM naar verwachting relatief veel winst boeken op de korte termijn.
EOS, dat sinds halverwege april tot mei met meer dan 200% gegroeid is, is de afgelopen twee weken met bijna 40% gedaald. Op 29 april bedroeg de prijs van EOS 0,0024 BTC en vanaf 13 mei staat de prijs van EOS op minder dan 0,00165 BTC. Naarmate Bitcoin zich herstelt zullen tokens als EOS, die de afgelopen dagen grote waardedalingen hebben geleden, waarschijnlijk als eerst herstellen; eerder dan anderen.
Waar gaat de Bitcoin prijs naartoe?
Veel handelaren en investeerders verwachten dat de prijs van Bitcoin tijdens en na de Blockchain Week in New York komende week, weer terugkeert, gebaseerd op historisch bewijs en data. Bitcoin is doorgaans met grote marges gegroeid na de Consensus Cryptocurrency Conference, omdat mainstream media outlets en institutionele investeerders belangstelling tonen voor de markt en de industrie. Het onderzoek van Fundstrat bracht de correlatie aan het licht tussen de Consensus en de waarde van Bitcoin.
Gezien het nieuws omtrent de New York Stock Exchange (NYSE) en Goldman Sachs, die zich dit jaar introduceerden in de cryptocurrency-markt, is het waarschijnlijk dat de Consensus van dit jaar zal leiden tot een toename van vraag naar Bitcoin en andere cryptocurrencies in de markt zoals Ethereum.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Advertentie