Rico Engelbarts
19/08/2018 10:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2018 10:02

Cryptomarkt handhaaft licht herstel voorgaande dagen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
crypto herstel koers

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De cryptomarkt heeft op zaterdag 18 augustus het lichte herstel dat het begon vanaf woensdag 14 augustus weten hand te haven, waarbij zowel de de grote cryptocurrencies als de kleinere tokens een stijgende waarde bleven vertonen.
Hoewel Bitcoin (BTC) gedurende zaterdag relatief stabiel bleef met een kleine winst van 1%, boekten Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) en EOS (EOS) respectievelijk 4%, 9%, 8% en 11% winst, waardoor de totale waarde van de cryptomarkt steeg tot $220 miljard.
Het volume van de belangrijkste cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple is in de afgelopen week echter niet met grote marges toegenomen. In feite is het volume van Bitcoin en Ethereum ($4,3 miljard en $1,9 miljard) lager dan het volume dat ze vorige week hadden, toen Bitcoin onder de $6.000 dook en Ethereum beneden de $250 zakte.
Tot nu toe heeft Bitcoin telkens wanneer het tot 70% tot 90% in waarde daalde, zich in een rally op de middellange termijn weten op te werken. Het momentum van de crypto-markt is op dit moment sterker dan bij voorgaande corrigerende rally’s, mede te danken aan de sterke prestaties van de kleinere cryptocurrencies en tokens.
Normaal gesproken kopen beleggers geen tokens en cryptocurrencies met een kleine marktwaarde, vanwege het ontbreken van fiat trading pairs, en het hoge risico dat gepaard gaat met het handelen in tokens.
Dusdanig leidt een snelle waardestijging van tokens vaak tot een krachtige rally op de middellange termijn, en sommige analisten hebben beweerd dat Bitcoin zich dankzij het nieuw gevonden momentum zich zou kunnen herstellen tot het resistance level van $9.000 in de nabije toekomst.
In een interview met Bitcoin.com verklaarde de Japanse cryptocurrency-analist en Masayuki Tashiro dat de aanscherping van de regelgeving in Japan en andere positieve ontwikkelingen met betrekking tot regelgeving in belangrijke markten zoals die van van Zuid-Korea, ertoe kunnen leiden dat de markt relatief snel terugkeert naar haar oude niveau.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie