Ivo Melchers Ivo Melchers
15/10/2023 20:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2023 10:21

De stille race: Uber heeft onverwachte voorsprong op Bitcoin

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-of-uber-etoro-copy-trading

Foto: Shutterstock/oatawa

Bitcoin (BTC) investeerders zien het niet graag, maar er zijn genoeg aandelen die het dit jaar winnen van bitcoin wat betreft het behaalde rendement. Vandaag trekken we de vergelijking tussen bitcoin en het succesvolle technologiebedrijf Uber om erachter te komen waar je aan het begin van het jaar beter je geld in had kunnen stoppen.

Wil je voorkomen spijt te krijgen van het mislopen van rendementen binnen de aandelenwereld? eToro is een van de weinige platformen die de handel in zowel crypto als aandelen aanbiedt, waar je bovendien momenteel kunt profiteren van de gratis handel in aandelen

Bitcoin vs Uber: wat had je meer geld opgeleverd?

Bitcoin wordt doorgaans beschouwd als een activa met een significant hoger risicoprofiel dan traditionele aandelen. Binnen het beleggingslandschap gaat een hoger risico bovendien gepaard met een hoger winstpotentieel. Echter kun je de gehele aandelenmarkt natuurlijk niet over één kam scheren.

Uber, dat net zoals Bitcoin in 2009 is opgericht, heeft bijvoorbeeld een marktkapitalisatie die vele malen lager is dan die van bitcoin. Momenteel staat de marktkapitalisatie van Uber gelijk aan 93,98 miljard dollar, terwijl bitcoin aanzienlijk hoger scoort met een marktkapitalisatie van 552,6 miljard dollar.

Zowel Uber als BTC staan op het moment fors hoger dan aan het begin van het jaar. De digitale vervoersdienst verslaat bitcoin echter als we ons puur richten op de koersprestaties van 2023. Uber staat namelijk 81,35 procent hoger dan op 1 januari, terwijl de bitcoin koers momenteel 70,80 procent in waarde is gestegen sinds de jaarwisseling.

Buiten crypto óók in aandelen investeren

Uber is bovendien niet het enige aandeel dat het tot dusver beter heeft gedaan dan bitcoin. Een tijdje terug kon je ook al lezen dat enkele artificial intelligence (AI) gerelateerde aandelen met honderden procent zijn gestegen dit jaar.

Aangezien je als investeerder op zoek bent naar het maximale rendement, zou een uitstapje richting de aandelenmarkt een verstandige zet kunnen zijn. Benieuwd naar enkele verschillen tussen de crypto- en aandelenmarkt? Lees dan dit artikel.

Nieuw: volg en kopieer de beste crypto handelaren

Op eToro kun je je aansluiten bij meer dan 30 miljoen anderen om eenvoudig te investeren in zowel Uber als BTC. Daarbuiten kun je ook je geld in talrijke andere populaire aandelen en cryptovaluta stoppen. Als je moeite hebt om uit de overvloed aan mogelijkheden te kiezen, kun je ook overwegen om de investeringsstrategieën van succesvolle handelaren te kopiëren om je kans op slagen te vergroten.

 

 


eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

74% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.

Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie