Timo Bult Timo Bult
14/03/2020 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2020 14:30

Deze analisten zijn bullish omtrent bitcoin (BTC) ondanks het coronavirus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Deze_analisten_zijn_bullish_omtrent_bitcoin_(BTC)_ondanks_het_coronavirus

Na de flash crash die op 12 maart begon, is het sentiment op de markt licht bearish. Door de onzekerheid omtrent het coronavirus weet niemand wat er de komende dagen staat te gebeuren en kunnen technische analyses over het algemeen de deur uit. Verschillende analisten melden echter dat zij vooralsnog bullish zijn.
Zo is er de analist CJ, die ruim 15 duizend volgens op Twitter heeft. Hij merkt op dat bitcoin (BTC) in een stijgende trend handelt sinds de flash crash:

Er zijn een aantal dingen om te overwegen naarmate een move vordert. Wat zijn de bullish/bearish-technicals? Het kan je helpen om je beter te positioneren voordat je de trekker overhaalt, d.w.z. zodra je bullish punten te verliest, misschien niet long gaan. Ik leun hier bullish, op basis van de punten op dit moment.


Maar zoals iemand in reactie op zijn tweet al stelt, technische analyses zullen in de huidige situatie wellicht niet veel uitmaken. Zo kan er mogelijk beter naar vraag, aanbod en liquiditeit gekeken worden.
Dat is precies wat een andere bekende analist deed. Filb Filb stelt in zijn Telegram-kanaal dat ook hij bullish is. Hij baseert zijn gevoel onder andere op de bovengenoemde factoren. Zo schrijft hij:

De biedzijde van het orderboek is enorm hersteld. Ik denk zeker nog niet dat we veilig zijn, maar een squeeze omhoog lijkt me logisch.

De toegenomen volatiliteit zorgt blijkbaar voor meer interesse bij investeerders die in bitcoin futurescontracten investeren. Zo bleek dat het handelsvolume op handelsplatform Bakkt juist toeneemt terwijl de koers flinke klappen kreeg te verduren.
Gisteren deelde Michiel zijn visie op de huidige situatie van Bitcoin. Waar staan we nu te midden van de onrust omtrent het coronavirus? Lees het in in zijn meest recente column!
Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie