Kevin Schijven Kevin Schijven
11/09/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:02

Domino's Pizza Frankrijk geeft €100.000 weg in bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Domino's Pizza Frankrijk geeft €100.000 weg in bitcoin (BTC)

Domino’s Pizza in Frankrijk geeft €100.000 weg aan een gelukkige winnaar ter viering van zijn 30e verjaardag. De winnaar kan ervoor kiezen om zijn prijs in bitcoin (BTC) te ontvangen.


Om in aanmerking te komen voor de prijs moet men eerst een pizza van Domino’s bestellen en vervolgens de aankoop op de website registreren. De competitie loopt tussen 4 september en 6 oktober.
Maar wat heeft pizza met bitcoin te maken? Nou op 22 mei 2010 voltrok zich de allereerste bitcoin-transactie. Laszo Hanyecz, een Amerikaanse programmeur, betaalde die dag 10.000 BTC voor twee pizza’s. Destijds waren ze ongeveer $25 waard, vandaag zou dat maar liefst $100 miljoen zijn!
Inmiddels wordt elk jaar deze ‘bitcoin pizza dag’ gevierd door een grote groep bitcoin voorstanders. Ook handelsplatform Satos gaf dit jaar 10 pizza’s weg op 22 mei en deed dat via Crypto Insiders!
Het is sinds begin dit jaar mogelijk om in de Verenigde Staten pizza te bestellen bij Domino’s met bitcoin. Dat gaat met behulp van betalingsapp Fold dat gebruik maakt van de Lightning Network.


Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.
crypto-insiders_telegram_banner
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie