Roy van Krieken Roy van Krieken
21/07/2022 15:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2022 15:53

Durfkapitalisten investeren ondanks crash $29 miljard in crypto

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Durfkapitalisten investeren ondanks crash $29 miljard in crypto

Foto: IVASHstudio/Shutterstock

De crypto markt vertoont de laatste paar dagen weer wat tekenen van leven, maar er is nog een hele lange weg te gaan voordat we weer op het oude niveau van eind 2021 staan. Venture capitalists, ofwel durfkapitalisten, lijken zich niet druk te maken over de huidige staat van de markt. Zij hebben in totaal dit jaar al zo’n $29 miljard in de crypto industrie geïnvesteerd.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Durfkapitalisten zijn niet bang na crypto crash

Durfkapitalisten staan bekend om hun risicovolle investeringen. Het gaat vaak om het investeren in startups voordat zij daadwerkelijk iets hebben bereikt, met een grote kans op falen dus. Maar als dergelijke investeringen goed uitpakken, dan bestaat er een kans op een reusachtig rendement.

De hele crypto industrie staat eigenlijk ook nog in de kinderschoenen. Het is daarom niet gek dat durfkapitalisten erg geïnteresseerd zijn in deze nieuwe markt. Zij kijken dan ook minder naar de koersen van cryptocurrencies op een bepaald moment, maar meer naar het toekomstperspectief van bedrijven en de hele industrie in het algemeen.

In 2022 hebben durfkapitalisten tot nu toe al zeker $29 miljard in de crypto industrie geïnvesteerd, dat blijkt uit een rapport van Keychain Ventures.  Dat is slechts $2 miljard lager dan in heel 2021. De mate waarin dergelijke investeerders investeren in de crypto industrie is dus duidelijk aan het versnellen.

DeFi en NFT’s zijn populair

Volgens het rapport zijn met name decentralized finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFT) erg populair onder durfkapitalisten. Zeker 16% van de totale $29 miljard zou in de DeFi sector zijn geïnvesteerd. Daarnaast ging 13% richting de NFT sector.

Wel stelt het rapport dat durfkapitalisten voorzichtiger te werk gaan nu er om de haverklap crypto bedrijven ten onder gaan. Desalniettemin blijft het vertrouwen in de overkoepelende industrie torenhoog:

“Na de investeringen in deze sector in real time te hebben gezien, is het niet moeilijk om aan te voelen dat hetzelfde onstuitbare traject nog steeds de weg is die we bewandelen, zij het een rotsachtige en hobbelige,”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie