Roy van Krieken Roy van Krieken
02/06/2021 13:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2021 13:17

Ethereum (ETH) populairder dan bitcoin (BTC) bij institutionele investeerders, blijkt uit dit rapport

Nieuws
Ethereum (ETH) populairder dan bitcoin (BTC) bij institutionele investeerders, blijkt uit dit rapport

Foto: leksiv/Shutterstock

Halverwege de vorige maand kwam al via een rapport van CoinShares naar buiten dat er een gigantische uitstroom van bitcoin (BTC) investeringen plaatsvond. Grote institutionele investeerders haalden hun geld uit bitcoin posities en herinvesteerden dit in altcoins. De belangrijkste van deze altcoins was uiteraard ether (ETH). Ruim $48 miljoen dollar werd destijds ten koste van bitcoin in ether geinvesteerd.

Opnieuw komt CoinShares met een rapport dat dit keer een vergelijkbare trend laat zijn. De afgelopen week hebben institutionele investeerders ruim $74 miljoen geïnvesteerd in cryptocurrencies. Een meerderheid van 63% van dit bedrag stroomde richting ether. Dit betekent dat op dit moment 27% van de assets under management (AUM) van grote institutionele spelers inmiddels uit ether bestaat.

Niet alleen ether zag grote investeringen van dergelijke institutionele investeerders. Cardano (ADA), Ripple (XRP) en Polkadot (DOT) zagen ook een grote instroom van institutioneel geld. 

De instroom naar ether is de afgelopen maand zo gegroeid dat dit bedrag de instroom van van bitcoin heeft ingehaald. In totaal werd er door institutionele investeerders slechts $47,9 miljoen dollar in bitcoin geïnvesteerd. Maar liefst $147,7 miljoen werd gedurende de afgelopen maand in ether geïnvesteerd. Dat is een behoorlijk verschil. Gedurende het hele jaar staat bitcoin met een factor vier nog wel boven ether.

Deze trend voedt ook de discussie en de voorspelling van sommigen dat uiteindelijk ether voorbij zal gaan aan bitcoin. De zogenaamdeFlippening’. Feit blijft natuurlijk dat op dit moment ether populairder is dan bitcoin. Voor het eerst deze maand zagen we dat het handelsvolume van ether groter was dan dat van bitcoin. 

Er moet uiteraard nog een hoop gebeuren voordat daadwerkelijk de veelbesproken en controversiële Flippening plaatsvindt. En zelfs in het meest optimistische scenario zal het nog een behoorlijke tijd duren. Feit blijft, ether wordt al langere tijd steeds populairder en aan de hand van het recente rapport van CoinShares lijkt deze trend niet te vertragen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie