Roy van Krieken Roy van Krieken
25/10/2022 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2022 15:30

Fidelity verwacht meer crypto-investeringen van consumenten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Fidelity verwacht meer crypto-investeringen van consumenten

Foto: ThomasAFink / Shutterstock.com

De grote Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity staat al langere tijd aan de frontlinie als het op de adoptie van crypto onder institutionele investeerders aankomt. De Institutional President van Fidelity, Michael Durbin, liet onlangs tijdens een conferentie in New York weten dat hij verwacht dat steeds meer consumenten zullen gaan investeren in digitale activa. Sterker nog, hij moedigt dit eigenlijk zelfs aan.

Bitcoin bereikt mijlpaal – langverwachte BTC halving is een feit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Adoptie van bitcoin

Volgens de topman bij Fidelity, wat een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld is met meer dan $4,5 biljoen aan activa onder beheer, is het voor de meeste investeerders een verstandige keuze om wat geld in de markt voor digitale activa te stoppen, dat meldt The Block.

“Naarmate digitale activa verder reiken dan cryptocurrencies en andere soorten verpakte tokens, of wat de regelgeving voor ons ook faciliteert, denken we dat er een verhoogde financiering zal zijn voor die portefeuilleconstructie. Een basis om meer digitale activa in de portefeuilles van eindgebruikers te krijgen.” 

Wel geeft Durbin aan dat potentiële investeerders erg voorzichtig moeten zijn. Dit komt omdat de crypto markt uiteraard enorm volatiel kan zijn. De koers van bitcoin (BTC) steeg of daalde in het verleden geregeld met dubbele cijfers in een dag tijd. Durbin stelt daarom dat investeerders conservatief moeten zijn in het beoordelen van het risico.

“Wat we naar buiten brengen aan adviseurs is gewoon voorzichtig zijn in je risicobudget als je geld gaat toewijzen aan bitcoin voor alfa-creatie,” zei Durbin. “Je kunt beter een behoorlijk betekenisvol bedrag van je risicobudget opzij zetten, wat verdedigbaar kan zijn, maar dat is een soort evolutie waar we ons in moeten verdiepen.” 

Hoewel hij dus een soort waarschuwing afgeeft is de achterliggende boodschap positief. Hij raadt zelfs aan om in ieder geval een klein deel van een portfolio toe te wijden aan het investeren in digitale activa zoals cryptocurrencies. Dat is nogal wat, aangezien Fidelity een van de grootste financiële bedrijven ter wereld is met een voorbeeldfunctie binnen de markten.

Crypto tak Fidelity Digital Assets

Gisteren was nog in het bitcoin nieuws te lezen dat Fidelity ook op zoek gaat naar versterkingen voor de crypto tak van het bedrijf. Deze tak, Fidelity Digital Assets, is van plan om zeker 100 nieuwe mensen aan te nemen. Dit terwijl we zien dat veel bedrijven die actief zijn binnen de crypto-sector juist genoodzaakt zijn om mensen op straat te zetten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie