Timo Bult Timo Bult
20/06/2021 11:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2021 11:35

Gaat Tesla weer bitcoin (BTC) accepteren? MicroStrategy slurpt BTC op en meer nieuws van deze week!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gaat Tesla weer bitcoin (BTC) accepteren? MicroStrategy slurpt BTC op en meer nieuws van deze week!

Het was weer een rode week voor de bitcoin (BTC) koers! En dat is ook niet zo gek. We zagen namelijk weer aardig wat negatief nieuws naar buiten komen, weer afkomstig uit China. Maar gelukkig waren er ook wat positieve nieuwtjes! In dit artikel vind je een nieuwsoverzicht met het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

China gaat achter bitcoin (BTC) miners aan

Deze week zagen we opnieuw verschillende berichten uit China dat bitcoin miners het er zwaar hebben. De overheid is sinds kort bezig met het aanscherpen van de restricties en gaat in sommige regio’s zelfs over tot een compleet verbod. Zo werd het minen in de Yunnan provincie verboden, mogen miners geen gebruik meer maken van elektriciteit uit waterkrachtcentrales in Sichuan en krijgen miners in Ya’an tevens te maken met een verbod.

Doordat steeds meer miners hun miners uit moeten zetten, is de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk inmiddels behoorlijk teruggezakt. Hierdoor heeft de difficulty deze week opnieuw een correctie naar beneden gemaakt. Hierover lees je in dit artikel meer.

Advertentie

Musk weer aan de bitcoin?

En dan wat hoopvol nieuws. Elon Musk heeft namelijk wat dingen verduidelijkt omtrent zijn standpunt met betrekking tot Bitcoin. Musk was een van de factoren die paniek veroorzaakten vorige maand. Hij kondigde aan geen bitcoins meer te zullen accepteren door zorgen over het energieverbruik van Bitcoin. Deze week gaf hij de crypto-gemeenschap weer wat hoop.

Hij liet namelijk in een tweet weten bitcoin niet voor altijd te zullen weren. Zodra de elektriciteit die miners gebruiken ongeveer voor 50% uit hernieuwbare energiebronnen komt, zal Tesla weer bitcoins accepteren! Daarbij benadrukte Musk dat Tesla slechts 10% van zijn bitcoins heeft verkocht en de rest nog altijd vasthoudt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

MicroStrategy kan er geen genoeg van krijgen

Een bedrijf waar de bitcoins naar binnen gaan als warme broodjes is MicroStrategy. Dat bedrijf kondigde deze week aan dat het een investeringsronde voor senior secured notes heeft afgerond. $500 miljoen werd opgehaald, wat allemaal in bitcoin wordt gestopt. Later kondigde het bedrijf ook nog eens aan $1 miljard in aandelen te willen verkopen. Een deel van dit geld zou tevens bitcoin als bestemming hebben.

PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ajax en Feyenoord stappen de crypto-wereld binnen

Dan nog wat nieuws uit eigen land! Deze week kondigde de Nederlandse exchange Knaken aan dat het samen zal gaan werken met Ajax en Feyenoord. Van beide clubs wordt Knaken ‘Official Cryptocurrency Partner.’ Wat dit allemaal inhoudt lees je in dit artikel.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie