Kevin Schijven Kevin Schijven
21/06/2020 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2020 15:15

Gavin Andresen gelooft niet meer dat Craig Wright bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto is

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gavin Andresen gelooft niet meer dat Craig Wright bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto is

Gavin Andresen gelooft niet meer dat Craig Wright bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto is. Dat blijkt uit een nieuwe verklaring ingediend bij de rechtbank omtrent de rechtszaak met Wright en Kleiman.
In de verklaring is te lezen dat Andresen oorspronkelijk geloofde dat Wright Satoshi is, wat de community toen enorm verbaasde, maar hij zegt dat hij zich nu “beetgenomen” voelt:

Er zijn momenten in de privé-testsessie waar ik voor de gek gehouden kon worden, waar iemand de gebruikte software had kunnen uitschakelen of misschien was de geleverde laptop geen splinternieuwe laptop en was er geknoeid mee op de een of andere manier. Ik had ook jetlag.

Ik dacht toen niet ‘dit zal aan de wereld bewijzen dat Craig Wright Satoshi Nakamoto is,’ ik zat toen nog te denken dat ‘dit zal zonder enige twijfel aan mij zal bewijzen dat Craig Wright Satoshi Nakamoto is.’

En mijn twijfels begonnen toen het bewijs dat mij werd voorgelegd heel anders is dan het pseudo-bewijs dat later aan de wereld werd voorgelegd.

Aldus Andresen in zijn verklaring. Andresen meldt dat hij nu denkt dat hij Satoshi niet meer gesproken heeft sinds zijn e-mails met hem in 2010 en 2011. Tevens meldt Gavin, destijds CSO van Bitcoin Foundation, dat hij een oude sollicitatiebrief van Craig Wright heeft gevonden tussen zijn oude e-mails.
Op Twitter vraagt Riccardo Spagni van Monero (XMR) aan Calvin Ayre waarom Satoshi zou solliciteren als hij een miljoen BTC in bezit heeft:



Craig Wright heeft vorige week wellicht per ongeluk toegegeven dat hij betrokken was bij de hack van bitcoin-exchange Mt. Gox. Mark Karpeles, voormalig CEO van de failliete Mt. Gox exchange, zei dat Wright “of een dief of een leugenaar” is. WizSec, een bitcoin-securityspecialist, deed er onlangs uitgebreid verslag van:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie