Roy van Krieken Roy van Krieken
19/08/2021 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2021 13:08

Gigantische Amerikaanse hypotheekverstrekker gaat bitcoin (BTC) accepteren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gigantische Amerikaanse hypotheekverstrekker gaat bitcoin (BTC) accepteren

De op-een-na grootste hypotheekverstrekker van de Verenigde Staten, United Wholesale Mortgages, zal in 2021 nog de grote stap maken om betalingen in de vorm van cryptocurrencies te accepteren.

United Wholesale Mortgages verstrekte in 2020 zeker 560.798 leningen en hypotheken met een waarde van $183 miljard. Alleen Quicken Loans was in 2020 groter met zeker $314 miljard aan verstrekte leningen.

Bitcoin ETF’s eindigen teleurstellende week met rode cijfers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Beginnen met bitcoin (BTC)

Dit maakte de CEO van het bedrijf, Mat Ishbia, tijdens een conferentie met betrekking tot de resultaten van het bedrijf in het tweede kwartaal bekend. Daarnaast kwam naar buiten dat het bedrijf tenminste $138 miljoen winst heeft gedraaid in dit kwartaal.

Mat Ishbia liet merken dat het bedrijf het wel ziet zitten om zo goed als het eerste bedrijf binnen de sector te zijn die op deze manier ontwikkelt en innoveert. Hij hoopt dan ook dat voor het einde van het jaar de plannen concreet tot uitvoer zijn gekomen.

“We zijn enthousiast dat we (hopelijk) dit jaar dit kunnen uitvoeren, eerder dan wie dan ook in het land.”

Ook stelt Ishbia dat ze hoogstwaarschijnlijk eerst zullen beginnen met het accepteren van bitcoin (BTC) als betaling. Als alles naar tevredenheid verloopt zullen daar andere cryptocurrencies aan toegevoegd worden zoals ethereum (ETH).

“We zullen eerst lopen voordat we gaan rennen, maar tegelijkertijd zijn wij een marktleider in technologie en innovatie en we proberen altijd de beste te zijn in wat we doen.”

Advertentie

Adoptie van crypto gaat verder

Dit plan van United Wholesale Mortgages is wederom een voorbeeld van een groot bedrijf dat de adoptie van bitcoin en andere cryptocurrencies wel ziet zitten. Het bedrijf komt hiermee in een razendsnel groeiende lijst van grote bedrijven die in zee zijn gegaan met crypto als betaalmiddel.

Het afgelopen jaar was het grootste voorbeeld van adoptie van crypto waarschijnlijk het Midden-Amerikaanse land El Salvador dat bitcoin accepteerde als legaal betaalmiddel.

Bedrijven en zelfs landen zien de wereld van cryptocurrencies in een groeiend tempo niet langer als een niche of bubbel. De waarde van crypto komt steeds meer bij mainstream instituties boven water en zodoende gaat de adoptie van crypto in een rap tempo. Dit is uiteraard erg positief voor de koersen van cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie