Roy van Krieken Roy van Krieken
02/04/2022 15:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2022 15:59

Goldman Sachs komt mogelijk dit jaar nog met crypto-investeringsproducten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Goldman Sachs voert eerste bitcoin futures transactie uit

Foto: mundissima/Shutterstock

De grote Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs stond voorheen altijd bekend om hun ferme anti-crypto standpunten. Er lijkt inmiddels een heleboel veranderd, want een executive van de bankgigant, Mary Catherine Rich, liet onlangs in een interview met CNBC weten dat zij serieus kijken om dit jaar nog een heleboel crypto producten aan te gaan bieden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Goldman Sachs

Volgens Rich is de bank op dit moment hard aan het werk om spoedig enkele investeringsproducten te lanceren. Klanten van Goldman zullen op deze manier kunnen investeren in bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Het plan is om in het tweede kwartaal van dit jaar deze nieuwe diensten al te lanceren.

“We werken nauw samen met teams in het hele bedrijf om te onderzoeken hoe we private equity-klanten doordachte en passende toegang tot het ecosysteem kunnen bieden, en dat is iets wat we op korte termijn graag willen realiseren.”

De bank kijkt volgens Rich naar het aanbieden van het ‘volledige spectrum’ van mogelijke investeringsproducten. Dat wil zeggen dat Goldman Sachs de mogelijkheid aan klanten wil bieden om in fysieke bitcoins te investeren, derivaten en bijvoorbeeld bitcoin fondsen.

“Er is een contingent klanten dat naar deze activa kijkt als een hedge tegen inflatie, en de macro-achtergrond van het afgelopen jaar heeft daar zeker een rol in gespeeld. Er is ook een groot deel van de klanten die het gevoel hebben dat we aan de vooravond staan van een nieuw internet en op zoek zijn naar manieren om in deze ruimte te participeren.”

Institutionele adoptie

Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat Goldman Sachs volledig overtuigd geraakt lijkt te zijn van de crypto industrie. Niet lang geleden wilde de investeringsbank niets weten van de wereld van cryptocurrencies. Dit sentiment lijkt binnen de bank volledig te zijn omgedraaid.

Goldman Sachs is niet de eerste grote Amerikaanse bank die de crypto industrie op grote schaal gaat omarmen. Ook Morgan Stanley gaf een tijdje geleden aan dat zij op korte termijn aan de vraag van cliënten naar crypto investeringsproducten gingen voldoen. Het lijkt er steeds meer op dat de adoptie van cryptocurrencies door grote financiële instituties echt in een stroomversnelling aan het geraken is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie