Timo Bult Timo Bult
27/08/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:47

Groot warenhuis Hong Kong accepteert bitcoin (BTC), reactie op protesten?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
groot_warenhuis_hong_kong_accepteert_bitcoin_BTC_reactie_op_protesten

Te midden van de massaprotesten in Hong Kong heeft een groot warenhuis aangekondigd dat het vanaf nu een aantal cryptocurrencies zal accepteren, waaronder bitcoin (BTC). Of dit een directe reactie is op de protesten is niet duidelijk. Wel zou bitcoin tegen een premium worden verhandeld in het land doordat de vraag flink is gestegen.
Volgens een tweet van de Bitcoin Association van Hong Kong accepteert het warenhuis Pricerite nu bitcoin (BTC) lightning-transacties, litecoin (LTC) en ethereum (ETH):

Warenhuis Pricerite is begonnen met het accepteren van Bitcoin (Lightning), Litecoin en Ethereum in zijn winkel bij Megabox, luidt een Facebook-aankondiging.


Of de recente aankondiging van Pricerite te maken heeft met de protesten is onduidelijk. Uitspraken van de CEO van het bedrijf, James Lueng, doen vermoeden dat het al in de planning stond:

Na het enorme succes van de opening van Pricerite’s eerste New-concept winkel vorig jaar, maken we opnieuw een grote sprong voorwaarts. Door ons engagement voor de integratie van geavanceerde technologieën met menselijk talent voort te zetten, hebben we een breed scala aan ultramoderne retailtechnologieën ingezet, waardoor klanten een complete winkelervaring krijgen.

Al langere tijd heersen er grote protesten in Hong Kong nadat de bevolking ontevreden is met een aantal nieuwe wetsvoorstellen. Deze voorstellen zouden meer macht naar China halen en de privacy van de burgers uithollen. De bevolking gaat daarom al lange tijd de straat op wat soms uitloopt in confrontaties met de politie.
cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_bannerDoor de chaos is er veel onzekerheid ontstaan in het land. Zo zouden verschillende cryptocurrencies, waaronder bitcoin, tegen een premium verkocht worden. Dit houdt in dat de vraag naar cryptocurrency op lokale cryptocurrency exchanges stijgt.
Andere cryptocurrency-bedrijven, zoals de crypto-ATM provider Genesis Block, steunen de demonstraties op verschillende manieren. Genesis Block deelde bijvoorbeeld flesjes water en paraplu’s (het symbool van de protesten) uit aan de bevolking. Hierop zijn QR-codes te vinden waarmee betogers bitcoin cash (BCH) kunnen doneren om meer van dergelijke acties op te kunnen zetten.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie