Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Groot warenhuis Hong Kong accepteert bitcoin (BTC), reactie op protesten?

Te midden van de massaprotesten in Hong Kong heeft een groot warenhuis aangekondigd dat het vanaf nu een aantal cryptocurrencies zal accepteren, waaronder bitcoin (BTC). Of dit een directe reactie is op de protesten is niet duidelijk. Wel zou bitcoin tegen een premium worden verhandeld in het land doordat de vraag flink is gestegen.

Volgens een tweet van de Bitcoin Association van Hong Kong accepteert het warenhuis Pricerite nu bitcoin (BTC) lightning-transacties, litecoin (LTC) en ethereum (ETH):

Warenhuis Pricerite is begonnen met het accepteren van Bitcoin (Lightning), Litecoin en Ethereum in zijn winkel bij Megabox, luidt een Facebook-aankondiging.

- Advertentie -

Of de recente aankondiging van Pricerite te maken heeft met de protesten is onduidelijk. Uitspraken van de CEO van het bedrijf, James Lueng, doen vermoeden dat het al in de planning stond:

Na het enorme succes van de opening van Pricerite’s eerste New-concept winkel vorig jaar, maken we opnieuw een grote sprong voorwaarts. Door ons engagement voor de integratie van geavanceerde technologieën met menselijk talent voort te zetten, hebben we een breed scala aan ultramoderne retailtechnologieën ingezet, waardoor klanten een complete winkelervaring krijgen.

Al langere tijd heersen er grote protesten in Hong Kong nadat de bevolking ontevreden is met een aantal nieuwe wetsvoorstellen. Deze voorstellen zouden meer macht naar China halen en de privacy van de burgers uithollen. De bevolking gaat daarom al lange tijd de straat op wat soms uitloopt in confrontaties met de politie.

cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_bannerDoor de chaos is er veel onzekerheid ontstaan in het land. Zo zouden verschillende cryptocurrencies, waaronder bitcoin, tegen een premium verkocht worden. Dit houdt in dat de vraag naar cryptocurrency op lokale cryptocurrency exchanges stijgt.

Andere cryptocurrency-bedrijven, zoals de crypto-ATM provider Genesis Block, steunen de demonstraties op verschillende manieren. Genesis Block deelde bijvoorbeeld flesjes water en paraplu’s (het symbool van de protesten) uit aan de bevolking. Hierop zijn QR-codes te vinden waarmee betogers bitcoin cash (BCH) kunnen doneren om meer van dergelijke acties op te kunnen zetten.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.030,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.902,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.960,81 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.978,94 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.902,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.960,81 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.978,94 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.030,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...