Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
25/08/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/08/2023 16:30

Grootste bank ter wereld: nog een crypto crash onwaarschijnlijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-JPMorgan-BTC-halving-koers

Foto: Shutterstock/speedshutter Photography

De grote Amerikaanse bank JPMorgan deed onlangs onderzoek naar de open interest in Bitcoin (BTC) futures. In het specifiek heeft de bank gekeken naar de Chicago Mercantile Exchange (CME), een van ’s werelds grootste derivatenbeurzen waar financiële instrumenten zoals futures en opties worden verhandeld. 

Volgens JPMorgan komt het aantal long posities in futures contracten tot een einde, dat meldt Coindesk In andere woorden, investeerders die eerder hadden ingezet op een stijging van de prijs (long posities) zijn grotendeels gestopt met deze inzet of hebben hun posities al verkocht. Wanneer veel beleggers tegelijkertijd hun long posities sluiten, leidt dit tot een toename van het aanbod van het activum op de markt, wat verkoopdruk creëert. 

Gezien deze ontwikkelingen verwacht JPMorgan analist Nikolaos Panigirtzoglou dat een verdere koersdaling van de digitale munt uitblijft. De analist houdt een optimistische kortetermijnvisie op de crypto markt en ziet een beperkt neerwaarts risico. 

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Crypto markt onder druk

De correctie van de crypto markten in augustus had te maken met meerdere factoren.  Een deel van de oorzaak is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat voorlopig nog niet happig lijkt op het accepteren van een bitcoin spot ETF. Ook de economische recessie op meerdere plekken over de wereld, zoals Nederland, Amerika en China, helpt niet mee. Bovendien zorgt de rechtszaak tussen de SEC en Ripple alsnog voor onzekerheid in de markt.

Advertisement

Cruciale periode voor BTC op komst

Daarnaast zijn de komende maanden belangrijk volgens de Amerikaanse bank. JPMorgan noemt de komende halving een “stresstest” voor miners, gezien de verhoogde productiekosten en verlaagde inkomsten. Historisch gezien correleert dit fenomeen vaak met een flinke koersstijging van bitcoin, wat optimisme bij investeerders teweegbrengt. 

Echter, voor miners is de aanloop naar de halving een tijd van toenemende zorgen. Volgens recente gegevens zou de helft van hen het evenement mogelijk niet overleven vanwege stijgende kosten per geminede bitcoin. Wil de groep grootste miners de elektriciteitkosten kunnen dekken zal de BTC koers minimaal moeten stijgen tot $40.000. 

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement