Erik Juffermans Erik Juffermans
08/07/2024 11:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2024 11:11

Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad

Foto: hamdi bendali/Shutterstock

Robert Kiyosaki, de bekende auteur van onder andere ‘Rich Dad Poor Dad’, waarschuwt via een bericht op ‘X’ (Twitter) voor een enorme financiële crash.

Deze crash zal volgens Kiyosaki de grootste ooit zijn en zal leiden tot een crash van vastgoed, aandelen, obligaties, goud, zilver en bitcoin (BTC). Waarop baseert hij dit precies?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grootste crash ooit voor bitcoin?

Kiyosaki wijst de constante waardevermindering van fiatvaluta door het beleid van centrale banken aan als de belangrijkste oorzaak van de dreigende ineenstorting. Kiyosaki baseert zijn voorspelling op ‘technische grafieken’, al geeft hij geen verdere uitleg bij deze uitspraak.

“Technische grafieken indiceren de grootste crash ooit. Prijzen van vastgoed, aandelen, obligaties, goud, zilver en bitcoin zullen crashen. Goed nieuws: Een goede tijd om te kopen zal volgen,” aldus Kiyosaki. 

De auteur is dus, ondanks zijn zorgen op de korte termijn, hoopvol over de lange termijn vooruitzichten voor bitcoin, zilver en goud. Hij voorspelt een aanzienlijke bullmarkt voor deze activa na zijn vermeende crash.

De stijgende inflatie en de economische onzekerheid zouden de redenen zijn voor deze bullmarkt. Enkele van zijn koersdoelen voor deze bullmarkt: Bitcoin naar $10 miljoen en goud naar $15 duizend per ons.

Advertentie

Hyperinflatie op komst?

In het bericht op X zegt Kiyosaki dat investeerders eindelijk beloond zullen worden voor hun geduld.

“Ze weten dat deze lange bullmarkt cyclus eraan komt omdat ze weten dat het vertrouwen en geloof in ‘nepgeld’ aan het verdwijnen is. Ze weten dat de geschiedenis zich zal herhalen. Ze weten wat er met de Reichsmark van Duitsland en de Zimbabwaanse dollar is gebeurd,” aldus Kiyosaki wijzend op situaties van hyperinflatie in het verleden.

Volgens hem zal dit dus ook met de Amerikaanse dollar gaan gebeuren. Het is niet de eerste keer dat Kiyosaki aan de bel trekt en kritiek uit op centrale banken en het financiële systeem in het algemeen. Enkele weken geleden noemde hij de bitcoin-ETF’s zelfs “nep”. Hij raadt namelijk aan om te investeren in directe assets in plaats van afgeleide producten. Investeren in goud, zilver en bitcoin ziet hij als een noodzaak om financiële veiligheid te garanderen.

Maar hoe serieus moeten we de uitspraken van Kiyosaki eigenlijk nemen? Hij geeft namelijk geen specifieke tijdlijn voor de verwachte crash. Ook bleken zijn eerdere uitspraken vaak niet te kloppen en vooral op sensatie gericht te zijn. In april voorspelde hij nog een bitcoin koers van $2,3 miljoen, maar nu waarschuwt hij plotseling voor  een crash. Of zijn voorspellingen uitkomen, zal de tijd leren.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie