grootste_telecomprovider_van_oostenrijk_gaat_onder_andere_bitcoin_BTC_accepteren

Grootste telecomprovider van Oostenrijk gaat onder andere bitcoin (BTC) accepteren

De grootste Oostenrijkse telecom-provider A1 gaat een verscheidenheid aan nieuwe betalingsmethoden testen, waaronder cryptocurrency. Met de test hoopt het erachter te komen hoe populair cryptocurrency in het land is en mogelijk breidt het de geaccepteerde cryptocurrencies in de toekomst verder uit.

A1 bedient miljoenen klanten in Oostenrijk. Zo faciliteert het op dit moment meer dan 5 miljoen mobiele abonnementen en meer dan 2 miljoen vaste landlijnen. Het is hiermee de grootste telecom-provider van Oostenrijk.

crypto_insiders_telegram_bannerIn geselecteerde winkels zal het een aantal cryptcurrencies gaan accepteren. Dit zijn gedurende deze pilot bitcoin (BTC), ethereum (ETH), ripple (XRP), litecoin (LTC), stellar (XLM) en dash (DASH). Ongeveer 7 winkels doen mee waaronder de A1-winkels in Wenen en Salzburg.

Advertentie

In een reactie stelt Jochen Schuetzenauer dat het bedrijf verwacht dat de betalingsmethode populair zal zijn. Zo stelt hij:

Het is een test. Als het gaat zoals we verwachten (dat dit populair is), breiden we ons aanbod uit,

Hij stelt verder dat contant geld een achterhaalde betalingsmethode is:

Contant geld is een achterhaald model. Met onze pilot in de A1-winkels testen we de vraag naar en acceptatie van digitale valuta in Oostenrijk.

Naast cryptocurrencies zal het ook WeChat Pay en Alipay gaan accepteren in de winkels. Samen met een aantal banken zal A1 de volatiliteit van cryptocurrencies gaan onderzoeken om te achterhalen welk effect dit heeft op de acceptatie van crypto.

Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.114,19 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€9.001,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€9.033,53 Kopen
3
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.058,82 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€9.070,68 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€9.071,26 Kopen
Laatste nieuws