Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Hackers willen bitcoin (BTC) of Donald Trump is de klos

Een groep hackers gespecialiseerd in ransomware zegt meer dan 1TB aan juridische geheimen te hebben bemachtigd. Ze eisen $42 miljoen losgeld, mochten ze dit niet ontvangen dan dreigen ze gevoelige informatie van president Donald Trump te publiceren.

De groep heeft al 2GB aan informatie gepubliceerd. Deze informatie stond gemarkeerd onder de naam ‘Lady Gaga’. Echter is zij niet de enige bekendheid waarvan gedreigd wordt dat documenten gepubliceerd worden. Er is ook een aanval geopend op de advocatenfirma Grubman Shire Meiselas & Sacks.

- Advertentie -

Deze firma heeft klanten als Robert Deniro, Elthon John en Madonna. Het is de groep gelukt om de server van deze firma te hacken en daarbij 756GB aan vertrouwelijke data te stelen. Dit waren onder meer contracten, telefoonnummers, e-mailadressen, persoonlijke mailberichten en geheimhoudingsverklaringen. Echter heeft het bedrijf aangegeven niet te willen betalen.

Op 14 mei plaatste de ransomware groep, ook wel Sodinokibi genoemd, een bericht waarin ze zeiden dat ze het bedrag aan losgeld zouden verhogen als ze niet op tijd betaald zouden worden. Daarbij is President Trump de dupe, ze zeggen zelf veel informatie te hebben die schade toe kan brengen aan het imago van Trump. Het bericht was direct aan de president gericht en er werd gezegd dat hij zijn advocaten moest benaderen omdat hij anders zijn presidentschap kwijt zou kunnen raken. De groep voegt daaraan toe dat als je deze informatie in handen zou krijgen, je niet langer zou willen dat Trump president is.

De hackers gaven aan dat ze de data in 9 stadiums willen vrijgeven tenzij ze het losgeld ontvangen van de advocatenfirma. Ze willen het losgeld ontvangen in monero (XRM) of in bitcoin (BTC). Wat precies de relatie is tussen de firma en president Trump is nog onduidelijk, hij lijkt in het verleden ook geen klant te zijn geweest.

Grubman weigert volgens The New York Post te onderhandelen met de hackers. De FBI is bang dat de documenten alsnog gepubliceerd worden nadat het losgeld betaald is. De FBI ziet deze daad dan ook als een vorm van terrorisme en wil daarom niet met ze onderhandelen. Volgens Brett Callow, van informatie beveiligingsfirma Emisisoft, hebben bedrijven in dit soort situaties altijd een slechte positie omdat ze nooit weten of de criminelen zich aan hun afspraken houden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.381,35 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.381,35 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...