Ivo Melchers Ivo Melchers
29/07/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2023 08:00

Historische data voorspelt onweer voor bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Binance omarmt Bitcoin Lightning Network

Foto: Dan Martin Maghiar/Shutterstock

Uitspraken over het toekomstige koersverloop voor bitcoin (BTC) zijn vaak gebaseerd op in het verleden behaalde resultaten. Terwijl niemand vanzelfsprekend een glazen bol heeft wat betreft de toekomst van bitcoin kan historische data tot interessante inzichten leiden. De bitcoin koers beweegt al een tijdje zijwaarts en lijkt niet goed te weten welke kant het op wil. Wanneer data uit het verleden erbij wordt gehaald, lijkt het er voor de korte termijn niet bepaald rooskleurig uit te zien.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin daling op komst?

De prominente pseudonieme crypto-analist Fiery Trading heeft in een post op TradingView laten zien dat BTC weleens enkele uitdagende maanden tegemoet zou kunnen gaan.

De analist suggereert dat bitcoin altijd slecht presteert in het derde kwartaal van het jaar vóór de halving. De halving is nog minder dan 40.000 transactieblokken van ons verwijderd en zal ergens rond april volgend jaar plaatsvinden. Vanaf dat moment zal de beloning van miners gelijk staan aan 3,125 BTC in plaats van de huidige 6,25 BTC.

De analist bespreekt in zijn bericht dat de maanden juli t/m september in de zogenoemde pre-halving jaar tot dusver altijd negatief uitpakten. In totaal kent Bitcoin tot nu toe drie halvings en ieder keer eindigde het derde kwartaal in het jaar vóór de halving in het rood.

Wanneer je nog dieper op de prijsdata ingaat, zul je zien dat de prijs tevens iedere keer in het derde kwartaal minimaal 20 procent lager stond dan de openingsprijs. Wanneer deze lijn zich door zal trekken, zal dit betekenen dat de bitcoin koers ergens de komende 2 maanden zal dalen tot 25.000 dollar of lager.

Advertisement

Langetermijn BTC optimisme

Veel investeerders hebben hun ogen momenteel gericht op de halving van volgend jaar. Tot dusver was de halving iedere keer een katalysator voor een enorme opwaartse koersbeweging en dus zijn er hoge verwachtingen bij velen uit het crypto land.

Terwijl de koers al een tijdje de aandacht wegtrekt bij investeerders staan we nog altijd flink hoger dan het begin van het jaar. Desondanks denken veel langetermijnbeleggers niet aan verkopen en blijft er veel optimisme hangen omtrent de langetermijnsverwachtingen van bitcoin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement