Kevin Schijven Kevin Schijven
27/07/2022 08:38 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2022 08:38

Hoe reageert de bitcoin koers vandaag op FOMC? Dit wordt verwacht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aanstaande woensdag en donderdag zijn belangrijk voor de bitcoin koers

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is iets gekalmeerd in de afgelopen 24 uur, maar dat is wellicht alleen de stilte voor de storm. Bitcoin daalde de afgelopen dagen flink in aanloop naar de Federal Open Market Committee (FOMC). De verwachting is dat de volatiliteit na de FOMC meeting weer flink zal toenemen.

Bitcoin ETF’s incasseren zware klappen, nieuwe negatieve golf?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt met 1,5%

De bitcoin koers tikte gisterenavond een dieptepunt van $20.750 na een correctie van meer dan 14% vanaf de piek van $24.200 vorige week.

Sindsdien is bitcoin voorzichtig aan het stijgen. De BTC prijs komt op het moment van schrijven op $21.400 uit op Binance en €21.100 op Bitvavo. Daarmee staat de koers vandaag 1,5% in de plus en sinds het dieptepunt 3,1%

Het is dus mogelijk dat bitcoin gisteren een higher low heeft gevestigd en daarmee nog in een opwaartse trend zit. Dan mag bitcoin echter niet nog helemaal naar 19.500 dalen, anders is van dat patroon niets meer over.

Advertentie

Wat beslist de Fed na FOMC vandaag?

Bitcoin corrigeerde de afgelopen dagen in aanloop naar de FOMC meeting, al liep de koers ook tegen flink wat weerstand aan rond de 200-weken moving average.

De Federal Reserve zal vanavond rond 20:00 bekendmaken met welk percentage de Amerikaanse centrale bank de rentetarieven verhoogt. Vervolgens houdt Fed voorzitter Jerome Powell om 20:30 een toespraak.

De verwachting is dat de Fed de rentetarieven met minstens 75bps zal verhogen. Dat is al ongekend, maar veel economen verwachten zelfs een verhoging van 100bps, zoals analist Caleb Franzen. Dat komt mede doordat er geen FOMC zal zijn in augustus, maar pas weer in september.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoe reageert de BTC koers na FOMC?

De markt is zeer verdeeld in hun verwachtingen over de effecten van FOMC op de financiële markten.  Aan de ene kant spreken mensen over een “sell the rumor, buy the news” effect, zoals Decentrader hieronder. Het is mogelijk dat de angst tijdens de correctie van de afgelopen dagen al enigszins werd ingeprijsd. Dan zien we mogelijk zelfs een kleine rally na FOMC, vooral als de renteverhoging minder hoog uitpakt dan verwacht. Mogelijk volgt dan snel een hertest van de 200-weken MA, die nu rond $22.780 ligt.

Toch zijn veel analist ook nog zeer bearish over de bitcoin koers op de korte termijn. Vooral als de renteverhoging hoger uitpakt dan verwacht, lijkt de kans groot dat bitcoin nog dieper zal corrigeren. Analist Il Crypto Capo ziet al een parabolische beweging omlaag in de maak, net als in medio juni, toen de Amerikaanse inflatiecijfers werden gepubliceerd. Als de paniek goed toeslaat, zien we mogelijk een nieuwe lower low onder $18.000.

Daarnaast waarschuwt macro-analist Andreas Steno Larsen dat de dalende lonen ten opzichte van de inflatie wellicht zelfs een hardere klap op de markten kunnen veroorzaken dan de renteverhogingen.

Crypto ontbijt: Sentiment zakt voor BTC halving, AI supermunt goedgekeurd
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Tweede slechtste kwartaal ooit voor BTC koers

Bitcoin heeft overigens zijn op een na slechtse kwartaal ooit achter de rug in 2022, meldt CryptoCompare. Desondanks presteerde de BTC koers minder slecht dan veel grote aandelen, zoals hieronder is te zien:

Waarom mogelijk méér Bitcoin miners de halving dit keer overleven
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Kleine bitcoin investeerders accumuleren

Lang niet alles ziet er somber uit. Zo meldt analysebedrijf Glassnode dat kleinere investeerders, de zogeheten shrimps, of garnalen, met minder dan 1 BTC, gezamenlijk 156.000 BTC sinds de terra (LUNA) crash hebben geaccumuleerd. Zij bezitten nu 6% van het totale aanbod.

Daarnaast meldt On-Chain College dat meer dan 4,5 miljoen BTC de laatste vijf jaar niet is bewogen. Dat is 23,7% van het totale aanbod. Daar zitten wellicht ook enkele verloren BTC tussen, maar het is vooral een bullish teken dat deze investeerders nog altijd hun BTC vasthouden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie