Kevin Schijven Kevin Schijven
13/09/2022 08:52 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2022 08:52

Hoe volatiel wordt Bitcoin vandaag? LUNA en LUNC blijven alsmaar dalen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Hoe volatiel wordt Bitcoin vandaag? LUNA en LUNC blijven alsmaar dalen

Foto: Matt Benzero/Shutterstock

Het kan een zeer volatiele dag worden in de cryptocurrency wereld. Later vandaag wordt de volgende Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd. Afhankelijk van hoe hoog deze inflatiecijfers uitpakken, kan dat een hevige reactie uitlokken op de financiële markten. De cijfers worden om 14.30 Nederlandse tijd gepubliceerd. Wat verwacht jij dat de koersen zullen doen na CPI? Praat erover mee in onze Discord omgeving!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin test weerstand, hash rate naar nieuw record

Bitcoin (BTC) doorbrak gisterenochtend de $22.000 en vervolgens de 100-dagen simple moving average zonder al te veel moeite. Echter komt de koers weerstand tegen rond $22.400 en het lukte bitcoin in de afgelopen 24 uur al driemaal niet om hier doorheen te breken.

Op het moment van schrijven zakt de BTC prijs naar $22.200 op Binance en €21.900 op Bitvavo. Mocht bitcoin toch doorbeken, dan ligt volgens Whalemap de volgende weerstandzone tussen $22.780 en $23.400. Mocht bitcoin ook hierdoorheen breken, dan zien we wellicht een hertest van de $25.000, de top van deze zomer. Zien we daarna echter een voortzetting van de neerwaartse trend?

Ondertussen stijgt de hash rate, of rekenkracht van het Bitcoin netwerk naar een nieuw record. Volgens gegevens van BTC.com bereikte deze gisteren een piek van 282 exahashes per seconde (EH/s). Dat betekent dat in ongeveer 11 uur de zogeheten mining difficulty rate, of moeilijkheidsgraad, met 3,11% zal stijgen naar een nieuw record. Dat is een teken van een gezond en veilig netwerk, maar zorgt ook voor meer druk op de miners.

Advertentie

Ethereum zakt iets, merge steeds dichterbij

Ethereum (ETH) is in aanloop naar de langverwachte ‘merge’ iets aan het dalen. De ether koers liep tegen te veel weerstand aan rond $1.780 en dipte afgelopen nacht naar $1.680. Op het moment van schrijven komt ETH op $1.715 uit en staat daarmee vandaag 2,3% in de min.

Ethereum zal, als alles goed verloopt, binnen twee dagen de merge uitvoeren. Dan maakt het netwerk de overstap van proof-of-work naar proof-of-stake en zullen ether miners tot de verleden tijd behoren, behalve een klein groepje dat een hard fork wil afdwingen. Toch zal de merge naar verwachting een behoorlijke marktverschuiving veroorzaken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Solana hardste stijger top 10 crypto

Onder de grootste crypto is solana (SOL) de afgelopen 24 uur en afgelopen week het hardst gestegen. SOL piekte vanochtend rond $38,8 na een stijging van 8,5% in de afgelopen 24 uur en van 20% ten opzichte van een week geleden. Vooralsnog houdt SOL boven $38,4 stand. Langzamerhand lijkt de non-fungible token (NFT) markt op het netwerk aan te slaan.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ravencoin hardste stijger crypto top 100

In de top 100 is vandaag ravencoin (RVN) de hardste stijgers. De RVN koers piekte gisterenavond rond $0,072, de hoogste prijs sinds april. RVN zakte gedurende nacht naar $0,062, maar staat alsnog 15% in de plus vandaag en 60% in de plus ten opzichte van een week geleden. Men speculeert dat de stijging komt doordat ETH miners de overstap maken naar RVN, een PoW crypto.

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Luna & Luna Classic blijven dalen

Daarentegen blijven de koersen van terra (LUNA) en terra luna classic (LUNC) verder kelderen. Na de enorme stijging die beide koersen afgelopen week maakten, blijven ze de afgelopen dagen dalen. LUNC staat vandaag wederom 13% in de min en LUNA zelfs 17%.

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie