Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Hype rondom onthulling Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto blijkt goedkope PR-stunt

Onlangs doken er geruchten op over de eventuele onthulling van de ware persoon achter Satoshi Nakomoto, de anonieme maker en bedenker van Bitcoin. En zoals verwacht blijkt het pure onzin te zijn.

Al enige tijd werd de onthulling van Satoshi opgehyped. Op zondagavond zou het dan eindelijk gaan gebeuren. Mensen bezochten de in veel nieuwsartikelen genoemde websites van Satoshi Nakamoto Renaissance Holdings en het marketingbedrijf uit New York, Ivy Mclemor. Zoveel mensen bezochten de website dat een van de twee websites het begaf. En “toevallig” was dat niet de website van het marketingbedrijf!

- Advertentie -

In een blogpost gaat de nep-Satoshi in op zijn verleden en zijn ware identiteit. Ook legt hij uit waarom hij niet bij de 980.000 BTC ter waarde van bijna €10 miljard kan, waar Riccardo Spagni het over heeft in de tweet hierboven. Hij is de harde schijf namelijk per ongeluk verloren:

Alles stond op die harde schijf! Het was van militaire kwaliteit, gecodeerd en beveiligd met een wachtwoord, dus ik wist bijna zeker dat de techneuten geen toegang konden krijgen tot mijn HDD-gegevens. Dat is waarom ik de HDD in de laptop heb laten zitten en hem niet heb verwijderd. De laptop kwam een paar dagen later terug per koerier en er zat een nieuwe HDD in en natuurlijk stonden de bitcoins er niet op!

Het aparte aan zijn verhaal is echter dat “James Bilal Caan”, een Pakistaan werkend in het Verenigd Koninkrijk, zelf op de ICT-afdeling van de National Health Service (NHS) werkt. Een bedenkelijke keuze dus om de laptop met 980.000 BTC en al op te sturen naar een reparatiedienst.

crypto_insiders_telegram_bannerEn uiteindelijk wordt duidelijk waar de hype om ging. De nep-Satoshi werkte namelijk al langere tijd aan “de volgende fase van Bitcoin en blockchain” en hoopt “de wereld nogmaals te kunnen revolutioneren”. Dit zou hij willen doen met AnnurcaCoin. Kortom, het was niets meer dan een goedkope PR-stunt, zoals verwacht.

Heb je gisteren de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem heeft bitcoin (BTC) een hele spannende week voor de boeg! Klik hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.231,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.030,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.055,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.093,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.114,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.231,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.030,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.055,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.093,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.114,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...