Investeringen in Afrikaanse crypto bedrijven nemen dit jaar flink toe

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Investeringen in Afrikaanse crypto bedrijven nemen dit jaar flink toe

Foto: Anton Balazh/Shutterstock

Het afgelopen halfjaar was niet de beste periode voor de crypto wereld. Toch was er niet overal evenveel van de bear markt te merken. In de eerste helft van 2022 haalden blockchain bedrijven in Afrika massaal geld op in financieringsrondes. Er wordt hiermee ingezet op de toekomst van blockchain en crypto adoptie nam hierdoor toe.

In 2021 ontvingen Afrikaanse blockchain bedrijven zo’n $127 miljoen aan investeringen. In het eerste halfjaar van 2022 was dat bedrag maar liefst $304 miljoen en we hebben nog even te gaan. Dit bleek uit de cijfers van Nation.

Uit die cijfers bleek ook dat er in het tweede kwartaal veel meer werd geïnvesteerd dan in het eerste kwartaal. Waar de eerste drie maanden een bedrag van zo’n $91 miljoen opleverden, was dat in de drie maanden daarna $213 miljoen. Dat is opvallend, want bitcoin (BTC), ‘s werelds grootste en bekendste cryptocurrency, daalde in die periode met 56%. 

Crypto investeringsrondes

Dit jaar bracht dus veel geld naar Afrikaanse blockchain bedrijven, met behulp van crypto investeringsrondes. Crypto exchange KuCoin organiseerde ook zo’n ronde. Deze ronde haalde een recordbedrag van $150 miljoen op, wat op het continent wordt omschreven als de eerste mega deal van Afrika, op gebied van blockchain.

Uit het African Blockchain Report blijkt dat bepaalde economische uitdagingen de reden zijn van de interesse in crypto. Denk hierbij aan inflatie en het minder waard worden van tal van Afrikaanse munteenheden. In het rapport is ook het volgende te lezen:

“Het ontbreken van gemeenschappelijke financiële systemen en een enorme bevolking, voornamelijk zonder bank, dragen allemaal bij aan de populariteit en groei van cryptocurrencies op het continent.”

Enige nuance is overigens wel op zijn plaats. Hoewel de interesse in crypto en blockchain in Afrika wel degelijk flink aan het toenemen is, stelt het op wereldschaal nog allemaal niet zoveel voor. Tot dusver dit jaar was het continent goed voor 0,5% van alle crypto investeringen wereldwijd.

Eerder was op Crypto Insiders te lezen hoe een aantal Afrikaanse landen zich mogelijk gaan opmaken voor een gezamenlijke cryptocurrency.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie