Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Investeringsfirma Distributed Global: Bitcoin gedaald door regulatie en verkoopdruk, zal snel herstellen

Jonathan Cheesman, partner binnen investerings firma Distributed Global, noemt vijf specifieke redenen voor de daling in de prijs van Bitcoin (BTC), namelijk: macro trends, speculatieve dominatie, regelgevende onzekerheden, short sellers en oplichters.

Echter blijft Cheesman sterk overtuigd dat investeerders cryptocurrencies als een van de meest robuuste en legitieme middelen van waardeopslag zullen erkennen. Voornamelijk nu dat cryptocurrencies alsmaar verbeteringen zien in zowel infrastructuur als regulatie. Cheesman zei onder andere:

Voor menigeen zijn de zaken tegenwoordig nog acuter – de meest voor de hand liggende voorbeelden zijn Venezuela of Turkije – en de schuldhoudbaarheid blijft een groot risico voor veel fiat valuta’s. In de zoektocht naar een wereldwijd erkend middel van waardeopslag is goud altijd nuttig geweest, maar het is verouderd. Een digitaal middel van waardeopslag is zowel praktischer als passender voor de millennial generatie.

Onzekerheid en zwakke infrastructuur

- Advertentie -

Tot 2018 bestond er vrijwel geen infrastructuur voor institutionele investeerders of grootschalige retail investeerders. De grootste barrière tussen institutionele investeerders en crypto custodianship was nog intact en er waren maar weinig publiek verhandelbare instrumenten die konden voldoen aan de vraag van geaccrediteerde beleggers.

Tegenwoordig verhinderen zowel de zwakke infrastructuur en regelgevende onzekerheden een grotere instroom van kapitaal vanuit de wijdere financiële markten naar de crypto markten. Als zodanig is de speculatieve bubbel binnen van de crypto markt vergelijkbaar met die van 2012 en 2016, met name in dat de aanhoudende correctie was veroorzaakt door het paniekerige verkopen door speculanten en individuele investeerders.

De crypto marktcorrectie die uitkwam op zo’n 80% fungeerde op een vergelijkbare manier als vorige dalingen. Echter zal het herstel van de markt drastisch anders plaatsvinden dan bij vorige pogingen: bij de vorige dalingen was het BTC niet gelukt om momentum te vergaren op belangrijke support levels en liet het voor twee jaar vrijwel geen tekenen van herstel zien. Dit jaar heeft BTC al drie keer een poging gewaagd om boven de $6.000 uit te breken en hoewel de pogingen niet succesvol waren is de koers ook niet verder onder de $6.000 gezakt.

Toch is Cheesman van mening dat, nu dat regelgevende systemen en custodian oplossingen voor de crypto markt verbeterd worden, meer instituties het zullen aandurven om grote risico’s te nemen op de jonge crypto markt:

Wereldwijd hebben regelgevende instanties er moeite mee om op een verantwoordelijke manier de crypto markt te kunnen controleren. Een gedecentraliseerd systeem brengt vele complicaties met zich mee in het classificeren van middelen en in de aanwezigheid van slechte partijen. Consequent vinden ontwikkelingen op langzaam tempo plaats, maar regulatoren hebben laten weten dat ze respect hebben voor het potentieel van de innovatie. Regelgevende onzekerheden, maar ook het gebrek aan custody, verzekering, data en risk management oplossingen hebben institutionele investeerders vertraagd.

Ondertussen is hier en daar vooruitgang te vinden in crypto regelgeving. Zowel Japan en Zuid-Korea hebben wetgeving geïntroduceerd die de crypto en blockchain industrieën als een legitieme sector zullen beschouwen en controleren. Ook schreven we recent nog over het feit dat het Europees Parlement overweegt om een nieuwe set aan regulaties voor ICOs aan te nemen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.380,17 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.261,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.313,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.333,57 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.345,17 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...