Rico Engelbarts
10/09/2018 15:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2018 15:30

Investeringsfirma Distributed Global: Bitcoin gedaald door regulatie en verkoopdruk, zal snel herstellen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Jonathan Cheesman, partner binnen investerings firma Distributed Global, noemt vijf specifieke redenen voor de daling in de prijs van Bitcoin (BTC), namelijk: macro trends, speculatieve dominatie, regelgevende onzekerheden, short sellers en oplichters.
Echter blijft Cheesman sterk overtuigd dat investeerders cryptocurrencies als een van de meest robuuste en legitieme middelen van waardeopslag zullen erkennen. Voornamelijk nu dat cryptocurrencies alsmaar verbeteringen zien in zowel infrastructuur als regulatie. Cheesman zei onder andere:

Voor menigeen zijn de zaken tegenwoordig nog acuter – de meest voor de hand liggende voorbeelden zijn Venezuela of Turkije – en de schuldhoudbaarheid blijft een groot risico voor veel fiat valuta’s. In de zoektocht naar een wereldwijd erkend middel van waardeopslag is goud altijd nuttig geweest, maar het is verouderd. Een digitaal middel van waardeopslag is zowel praktischer als passender voor de millennial generatie.

Crypto ontbijt: ‘Crypto koning’ in hoger beroep, bitcoin-ETF nieuws & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Onzekerheid en zwakke infrastructuur

Tot 2018 bestond er vrijwel geen infrastructuur voor institutionele investeerders of grootschalige retail investeerders. De grootste barrière tussen institutionele investeerders en crypto custodianship was nog intact en er waren maar weinig publiek verhandelbare instrumenten die konden voldoen aan de vraag van geaccrediteerde beleggers.
Tegenwoordig verhinderen zowel de zwakke infrastructuur en regelgevende onzekerheden een grotere instroom van kapitaal vanuit de wijdere financiële markten naar de crypto markten. Als zodanig is de speculatieve bubbel binnen van de crypto markt vergelijkbaar met die van 2012 en 2016, met name in dat de aanhoudende correctie was veroorzaakt door het paniekerige verkopen door speculanten en individuele investeerders.
De crypto marktcorrectie die uitkwam op zo’n 80% fungeerde op een vergelijkbare manier als vorige dalingen. Echter zal het herstel van de markt drastisch anders plaatsvinden dan bij vorige pogingen: bij de vorige dalingen was het BTC niet gelukt om momentum te vergaren op belangrijke support levels en liet het voor twee jaar vrijwel geen tekenen van herstel zien. Dit jaar heeft BTC al drie keer een poging gewaagd om boven de $6.000 uit te breken en hoewel de pogingen niet succesvol waren is de koers ook niet verder onder de $6.000 gezakt.
Toch is Cheesman van mening dat, nu dat regelgevende systemen en custodian oplossingen voor de crypto markt verbeterd worden, meer instituties het zullen aandurven om grote risico’s te nemen op de jonge crypto markt:

Wereldwijd hebben regelgevende instanties er moeite mee om op een verantwoordelijke manier de crypto markt te kunnen controleren. Een gedecentraliseerd systeem brengt vele complicaties met zich mee in het classificeren van middelen en in de aanwezigheid van slechte partijen. Consequent vinden ontwikkelingen op langzaam tempo plaats, maar regulatoren hebben laten weten dat ze respect hebben voor het potentieel van de innovatie. Regelgevende onzekerheden, maar ook het gebrek aan custody, verzekering, data en risk management oplossingen hebben institutionele investeerders vertraagd.

Ondertussen is hier en daar vooruitgang te vinden in crypto regelgeving. Zowel Japan en Zuid-Korea hebben wetgeving geïntroduceerd die de crypto en blockchain industrieën als een legitieme sector zullen beschouwen en controleren. Ook schreven we recent nog over het feit dat het Europees Parlement overweegt om een nieuwe set aan regulaties voor ICOs aan te nemen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie