Roy van Krieken Roy van Krieken
11/05/2021 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2021 13:08

Kopen whales de bitcoin (BTC) dip? 813 miljoen tether (USDT) naar exchanges verplaatst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Kopen whales de bitcoin (BTC) dip 813 miljoen tether (USDT) naar exchanges verplaatst

Gisterenochtend hikte de prijs van bitcoin (BTC) nog tegen de $60,000 aan en heerste er een redelijk bullish sentiment in de markt. Dit veranderde plotseling toen de koers van bitcoin kelderde. In plaats van gisteren de $60,000 te testen stond vanochtend de prijs op een luttele $55,000. Een daling van ruim 8%. Toch een niet te verwaarlozen dip.

Wat hierop volgde is erg interessant. Volgens Glassnode, een data analyse bedrijf gericht op cryptocurrencies, werd in navolging van deze bitcoin dip 386 miljoen tether (USDT) op exchanges gezet door enkele grote whales. Hier bleef het echter niet bij. Slechts tien minuten later volgde 427 miljoen tether. Een totaal van ruim 813 miljoen tether dus. Tether is de populairste stablecoin en wordt in de praktijk vaak gebruikt om bitcoin te kopen.

https://twitter.com/mskvsk/status/1391858010683760653

Op de grafiek van Glassnode is goed te zien dat er twee grote uitschieters kort na elkaar staan. Dit zijn de twee grote verplaatsingen van tether naar exchanges. In april van dit jaar werden vergelijkbare grafieken gedeeld door Glassnode. Toen ging het ook over grote verplaatsingen van tether naar exchanges. Respectievelijk 476 miljoen tether en 2,37 miljard tether.

Het lijkt geen toeval te zijn dat gigantische bedragen in de vorm van tether naar exchanges verplaatst worden net nadat bitcoin keldert in prijs. De logische conclusie lijkt dan ook te zijn dat dit kapitaal wordt gebruikt om ‘de dip te kopen’. Ondanks de volatiliteit van bitcoin zijn whales bereid om keer op keer in te stappen op het moment dat bitcoin een negatieve prijsactie doormaakt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie