Ivo Melchers Ivo Melchers
20/06/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2023 10:00

Langetermijn bitcoin holders laten hun munten onder het stof

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin kan onstuimig vandaag worden door cruciale inflatiecijfers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Aangezien bitcoin (BTC) de afgelopen maanden redelijk zijwaarts is bewogen, zijn veel investeerders de enorme koersstijging van het eerste kwartaal alweer vergeten. Desondanks schoot bitcoin enorm hard de lucht in en werden veel investeerders beloond die op een dieptepunt hadden geaccumuleerd. Desondanks lijken de langetermijn bitcoin investeerders dit jaar niet van plan om hun bitcoins af te stoffen en te profiteren van de koersstijging.

Handelaren wedden $7 miljard tégen Bitcoin-gigant MicroStrategy
Handelaren wedden $7 miljard tégen Bitcoin-gigant MicroStrategy

Bitcoiners blijven vastberaden

Crypto-analysebedrijf Glassnode liet in een tweet van 17 juni weten dat de zogenoemde ‘Binary Coin Days Destroyed (CDD)’ al een tijdje behoorlijk laag staat. Voor velen zal dit op zich zelf natuurlijk nog erg weinig zeggen, maar het komt er op neer dat langetermijn holders hun bitcoins onbewogen laten ondanks de prijsactie van dit jaar.

Telkens wanneer één BTC voor één dag onaangeraakt blijft op de blockchain verzamelt het een zogenoemde ‘Coin Day’. Als een munt na een lange tijd onbewogen te zijn geweest plotseling weer wordt verstuurd, zal de metriek vanzelfsprekend weer op nul worden gezet.

De CDD verwijst naar het totale aantal Coin Days dat wordt ‘gereset’ op een bepaalde dag. Wanneer deze indicator een hoge waarde heeft, betekent dit over het algemeen dat langetermijn holders hun bitcoins aan het verplaatsen zijn. Volgens Glassnode mag je jezelf een langetermijn investeerder noemen wanneer je minimaal 155 dagen BTC in je wallet hebt.

De Binary CDD vergelijkt de CDD-waarde met de langetermijn trend en bevindt zich altijd in de range tussen 0 en 1.

Uit de on-chain data van Glassnode blijkt dat het 7-daagse gemiddelde van deze indicator al een tijdje behoorlijk laag staat. Dit betekent dat de langetermijn bezitters geen ongewone bewegingen hebben gemaakt, ondanks het feit dat bitcoin in 2023 een behoorlijke stijging heeft waargenomen.

Hogere BTC koers in het verschiet?

Tijdens de eerste helft van 2021, te midden van de bullmarkt, bleef het 7-daagse gemiddelde van de Binary CDD in de buurt van 1, wat impliceert dat de langetermijn holders op volle krachten aan het verkopen waren.

De prijsactie van dit jaar lijkt dus niet genoeg te zijn voor deze groep investeerders die hoogstwaarschijnlijk hogere koersen verwachten in de nabije toekomst. Velen zijn overtuigd van de positieve impact van de BTC halving die het aanbod van nieuwe bitcoins halveert.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie