Thom Derks Thom Derks
09/01/2024 15:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2024 14:48

Markt is onzeker, maar bitcoin schiet omhoog door ETF hype

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom aanstaande donderdag belangrijk is voor de bitcoin koers

Foto: Bukhta Yurii/Shutterstock

De grote Amerikaanse techbedrijven schoten gisteren met enkele procenten omhoog, maar vandaag is de angst weer in de markt geslopen tijdens de pre-handel en zien we overal rode cijfers. Alleen de bitcoin koers staat vandaag stevig in het groen met de huidige koers van 46.700 dollar. Dat heeft vooral te maken met de Spot Bitcoin ETF, want op macro-economisch vlak zijn het vooral negatieve verhalen die de headlines domineren.

Zo maakt BlackRock zich zorgen over een jaar waarin overheden de markten overspoelen met nieuwe schulden, zodat ze flink kunnen blijven uitgeven in het grote verkiezingsjaar dat 2024 is.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dinsdag begint met een schuldtsunami

De publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) op donderdag en de start van het cijferseizoen op de beurs. Vandaag begint echter met een schuldtsunami van ongeveer 47 miljard dollar, die door overheden op de markt gebracht wordt. De markt moet dat absorberen, wat mogelijk een verklaring is voor de lastige opening van de Amerikaanse beurs.

“Het nieuwe jaar is meteen al een test voor de kerstmisrally van 2023”, aldus Evelyne Gomez-Liechti van Mizuho International.

Hierbij wijst ze onder andere naar de onverwachte kracht van de Amerikaanse arbeidsmarkt, die mogelijk slecht nieuws is voor de markt die voor 2024 enorm veel renteverlagingen ingeprijsd had.

Maar de aandacht voor bitcoin ligt natuurlijk op de Spot Bitcoin ETFs, die vandaag weleens goedgekeurd kunnen worden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Advertentie

Spot Bitcoin ETF donderdag al op de markt?

Als we Jan van Eck, de CEO van VanEck mogen geloven, dan kunnen de Spot Bitcoin ETFs donderdag weleens op de markt komen. In het onderstaande filmpje van CNBC zijn de aanwezige ETF-aanvragers mysterieus over de hoeveelheid kapitaal die op dag één gaat instromen. Maar gezien de vrolijke gezichten lijken er behoorlijk grote hoeveelheden toegezegd te zijn.

Zodoende kunnen we mogelijk een hoop vuurwerk verwachten van bitcoin deze week. Wat denken jullie? Gaan we stijgen of dalen na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs?

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie