Roy van Krieken Roy van Krieken
13/06/2022 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2022 17:22

Meer dan 250.000 handelaren geliquideerd tijdens ‘crypto bloedbad’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Meer dan 250.000 handelaren geliquideerd tijdens ‘crypto bloedbad’

Foto: getgg/Shutterstock

De crypto markt vandaag kan eigenlijk enkel omschreven worden als een waar bloedbad. De koersen van vrijwel alle cryptocurrencies zakten met dubbele cijfers naar beneden en zelfs bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) gingen volledig onderuit. Hiermee gepaard ging een waterval van liquidaties. Zeker 250.000 handelaren zagen hun posities gesloten worden met een totaal verlies van bijna $1 miljard!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto liquidaties

De bitcoin koers dook vandaag tot onder de $24.000. Dat betekent dat veel handelaren die long posities open hadden staan gedwongen werden om deze posities met verlies te sluiten. Een long positie is een handelspositie waarbij de handelaar met een hefboom, ofwel leverage, erop gokt dat de koers van de achterliggende activa stijgt. De meeste handelsplatformen hebben automatische systemen die ervoor zorgen dat je niet meer dan je inzet kan verliezen en sluiten automatisch de positie bij een te groot verlies. Dit heet een liquidatie.

De afgelopen 24 uur werden handelaren met een long positie hard geraakt. De totale waarde van liquidaties in deze periode bedraagt op het moment van schrijven maar liefst $968 miljoen, dat blijkt uit data van CoinGlass. Hoewel de meerderheid van de liquidaties, long liquidaties waren, betekent dit niet dat short traders gespaard bleven. Door de aanhoudende prijsschommelingen werden heel wat traders overrompeld en werden ook hun posities in een oogwenk geliquideerd. 

259.000 handelaren werden vandaag geliquideerd toen de koers van onder meer bitcoin zakte tot het laagste niveau in bijna twee jaar tijd. Het grootste liquidatie volume was te vinden bij bitcoin handelaren. Hier werd zeker $408 miljoen aan waarde geliquideerd. Ethereum bleef niet ver achter met $368 miljoen. Solana (SOL) staat op de derde plek met ‘slechts’ $19 miljoen aan liquidaties.

De bitcoin pijn is nog niet voorbij

De kans bestaat dat de hoeveelheid liquidaties nog een stuk hoger wordt. Het is namelijk alles behalve zeker dat bitcoin en de rest van de crypto markt niet nog een verdere duik naar beneden zal maken. Vooral wanneer de bitcoin koers door het belangrijke punt van $22.000 breekt zullen er hoogstwaarschijnlijk wederom een hoop long handelaren worden geliquideerd wat opnieuw verdere neerwaartse prijsdruk kan inluiden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie