Roy van Krieken Roy van Krieken
02/09/2022 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2022 13:08

Meerderheid bitcoin investeerders weigert te verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Meerderheid bitcoin investeerders weigert te verkopen

Foto: Zhane Luk/Shutterstock

Er zijn verschillende manieren om met je bitcoin (BTC) portfolio om te gaan. Sommigen willen op korte termijn winst behalen en verkopen hun BTC weer vrij snel. Anderen zitten erin voor de lange termijn. Zij weigeren te verkopen, zelfs als de koersen instorten. Het blijkt nu dat zeker 62% van alle bitcoin investeerders in deze tweede groep past en het afgelopen jaar geen enkele bitcoin heeft verkocht.

Amerikaanse overheid een van de grootste bitcoin-holders ter wereld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin hodl’ers

Hoewel bitcoin op dit moment bijna 70% onder water staat vergeleken met de all-time high in oktober van 2021, heeft een meerderheid van de investeerders nog altijd het volste vertrouwen dat het wel weer goed komt. 62% heeft het afgelopen jaar geen bitcoin verkocht, dat blijkt uit data van TipRanks.

Volgens diezelfde data heeft 32% van de investeerders in de afgelopen 12 maanden wel afstand gedaan van de koning der cryptocurrencies. Desalniettemin is een grote meerderheid van de investeerder dus ‘hodler’ in hart en nieren.

Het laat duidelijk zien dat veel investeerders zich niet bang laten maken door de koersen. De crypto markt kan enorm volatiel zijn en dat betekent dat de koers van bitcoin soms wel met dubbele cijfers kan stijgen of zakken in een dag tijd. 62% zit van de bitcoin investeerders gelooft er dus heilig in dat er in de toekomst weer een flinke rally aan zit te komen voor bitcoin.

Bitcoin rally aanstaande?

Het is een feit dat we op dit moment in een diep bearmarkt of crypto winter zitten. Maar dergelijke periodes horen bij de cyclus. Het is onmogelijk om altijd maar te stijgen, hetgeen soms door de crypto gemeenschap even wordt vergeten.

Dat betekent tegelijkertijd ook dat het extreem onwaarschijnlijk is dat deze bearmarkt van permanente duur zal zijn. Wanneer er weer een bullmarkt ontstaat is niet te voorspellen, maar dat deze er vroeg of laat komt is niet zo’n gekke gedachte. Een meerderheid van de bitcoin investeerders lijkt hier in ieder geval op in te zetten.

Onlangs was ook in het bitcoin nieuws te lezen dat een analist bij Bloomberg, Mike McGlone, in ieder geval grote verwachtingen heeft voor de toekomst.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie