Meerderheid Europeanen verwacht dat bitcoin over 10 jaar nog bestaat

Uit een onderzoek van cryptocurrency exchange bitFlyer blijkt dat het merendeel van de Europeanen positief is over de toekomst van cryptocurrency in zijn algemeen. Echter verwacht 55% van de Europeanen dat bitcoin (BTC) over tien jaar nog bestaat, al heeft slechts een klein percentage een idee waarvoor bitcoin tegen die tijd vooral voor gebruikt zal worden.

Bitflyer, een Japanse cryptocurrency exchange, ondervroeg 10.000 Europeanen uit tien verschillende landen over hun verwachtingen van de cryptocurrency-industrie. 63% van de ondervraagden verwacht dat cryptocurrency over tien jaar nog steeds bestaat. Noren blijken het positiefst, 73% van hen denkt namelijk dat cryptocurrency op de lange termijn zal blijven bestaan.

Percentage van ondervraagden dat verwacht dat cryptocurrency over 10 jaar nog bestaat
Afbeelding 1: Percentage van ondervraagde Europeanen dat verwacht dat cryptocurrency over tien jaar nog bestaat. Bron: bitFlyer.

Echter zijn Europeanen een stuk minder positief over bitcoin’s toekomst. Zo verwacht slechts 8% dat bitcoin als valuta gebruikt zal worden en 7% verwacht dat het vooral als beleggingsinstrument gebruikt zal worden over tien jaar:

Percentage van ondervraagden dat verwacht dat bitcoin over 10 jaar een investeringsoptie is
Afbeelding 2: Percentage van ondervraagde Europeanen dat verwacht dat bitcoin over tien jaar een beleggingsinstrument is. Bron: bitFlyer.

Wel verwacht de meerderheid dat bitcoin in 2029 nog steeds onderdeel is van de crypto-industrie. Ondanks de aanhoudende bearmarkt zijn Europeanen dus toch nog relatief positief over cryptocurrencies en bitcoin.

Percentage van ondervraagden dat verwacht dat bitcoin over 10 jaar nog bestaat
Percentage van ondervraagde Europeanen dat verwacht dat bitcoin over tien jaar nog bestaat. Bron: bitFlyer.

In een reactie op de resultaten zei de COO van bitFlyer, Andy Bryant:

Deze resultaten geven aan dat de reputatie van cryptocurrency verder is gegaan dan hype en zich steeds meer begint te vestigen. Het is heel gemakkelijk om te vergeten hoe nieuw cryptocurrencies nog steeds zijn; we hebben net de 10e verjaardag van bitcoin gevierd, dus het feit dat de meerderheid van de consumenten in de toekomst van crypto gelooft is zonder meer een prestatie.

De wekelijkse analyse van de koers van bitcoin (BTC) door Crypto Insider David gemist? Je kan hem hier vinden!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€7.921,04 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.896,94 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.878,80 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.902,30 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.822,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.958,58 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.883,96 Kopen
Laatste nieuws