Kevin Schijven Kevin Schijven
09/06/2020 17:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2020 17:51

Met bitcoin (BTC) betalen voor Coca-Cola, in Australië en Nieuw-Zeeland kan het!

Coca-Cola verkoopautomaten accepteren nu betalingen met bitcoin (BTC). Het gaat om meer dan 2.000 verkoopautomaten van Coca-Cola Amatil, een grote frisdrankbottelaar, verspreid over Australië en Nieuw-Zeeland.
Coca-Cola Amatil gaat hiervoor de samenwerking aan met Centrapay, een betaalplatform voor digitale valuta, die het nieuws aankondigt op 9 juni:


Klanten kunnen hun frisdrank kopen met behulp van een smartphone door een QR-code in te scannen van de verkoopautomaten. Klanten hebben hiervoor wel eerst de Sylo Smart Wallet nodig op hun telefoon.
Sylo is naast een cryptocurrency-wallet ook een berichten app. De bitcoin van klanten wordt automatisch overgezet naar Australische of Nieuw-Zeelandse dollars bij het kopen van de frisdrank.
Jerome Faury, CEO van Centrapay, zegt dat door de uitbraak van het coronavirus nu veel mensen fysiek contact sneller mijden dan voorheen en dit een ideale oplossing voor hen is. Tevens meldt de CEO dat hij, na Australië en Nieuw Zeeland, wil uitbreiden naar Noord-Amerika.
Coca Cola Amatil is een van de grootste Coca-Cola bottelaars ter wereld met zo’n 12.000 mensen in dienst en meer dan 270 miljoen klanten.
Dit zou wellicht de volgende stap kunnen zijn in de adoptie van bitcoin. Bitcoin wordt namelijk vaak bekritiseerd dat het bijna nergens nog gebruikt kan worden als betaalmiddel.
Eind vorig jaar kondigde Coca Cola aan dat het nu blockchain-technologie gebruikt voor een efficiëntere supply chain.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie