Roy van Krieken Roy van Krieken
22/02/2022 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2022 16:33

Mexicaanse miljardair: ‘Koop bitcoin en denk niet aan verkopen’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mexicaanse miljardair: ‘Koop bitcoin en denk niet aan verkopen’

Foto: Dmitrii D/Shutterstock

Een van de rijkste personen van Mexico, de miljardair Ricardo Salinas Pliego, staat al langere tijd bekend als een enorme bitcoin (BTC) bull. Hij had al in 2016 voor het eerst geïnvesteerd in bitcoin toen de prijs zo’n $800 was. Onlangs liet hij op Twitter weten dat zijn vertrouwen in de grootste cryptocurrency nog altijd torenhoog is.

Crypto ontbijt: Bitcoin halving week & Hongkong keurt BTC ETFs goed
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

‘Koop bitcoin’

Pliego is de op-een-na rijkste man van Mexico en zijn vermogen wordt geschat op iets meer dan $13 miljard. Hij is voorzitter van de Grupo Salinas en dit conglomeraat is actief binnen de telecom, media, financiële dienstverlening en detailhandel.

Een paar dagen geleden gaf Pliego op Twitter een advies gericht aan mogelijke crypto investeerders. Dit advies was eigenlijk heel simpel: Koop bitcoin en denk er voorlopig niet meer aan om deze bitcoins weer te verkopen.

“Je moet #bitcoin kopen (blijven kopen als de prijs laag is), dan gewoon je #btc vasthouden, vergeet verkopen… geloof me je gaat me later dankbaar zijn.”

Ricardo Salinas Pliego

Het is niet bepaald de eerste keer dat Pliego deelt wat hij over bitcoin denkt. Eerder gaf hij al aan dat bitcoin simpelweg superieur is aan het huidige traditionele financiële systeem. Het feit dat er schijnbaar oneindig geld werd geprint tijdens de coronacrisis is volgens Pliego enorm onverantwoordelijk.

Bitcoin is dan ook volgens Pliego een uitstekend middel om te beschermen tegen de inflatie die op gang kwam door dit monetaire beleid. Eerder stelde Pliego dat bitcoin ‘het nieuwe goud’ is.

Een van de bedrijven onder de hoede van Pliego, Elektra Group, gaf laatst zelfs aan dat zij het bitcoin Lightning Network zouden gaan omarmen om betalingen met cryptocurrencies van de grond te krijgen. Ook een bank in het bezit van Pliego, Banco Azteca, werkt op het moment aan een manier om klanten te laten betalen met cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie