Roy van Krieken Roy van Krieken
27/11/2021 11:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2021 11:16

Mexico’s op-twee-na-rijkste man: “koop nu bitcoin (BTC)”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

 

Een van de rijkste personen van Mexico en multimiljardair, Ricardo Salinas Pliego, staat al langer bekend als bitcoin (BTC) bull. Zijn steun voor bitcoin gaat helemaal terug tot 2016. Destijds zou hij zelfs hebben geïnvesteerd in de cryptocurrency toen de prijs van een bitcoin slechts $800 was. Pliego laat op Twitter weten dat zijn vertrouwen in bitcoin hoger is dan ooit en adviseert mensen zo snel mogelijk te investeren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ricardo Salinas Pliego

Volgens Pliego is bitcoin een waardig alternatief voor het traditionele financiële systeem. Hij bestempelde onlangs alle traditionele valuta nog als fraude en gaf aan dat hij er vrede mee zou hebben als hij de komende 30 jaar enkel bitcoin bezit.

Opnieuw haalt Pliego uit naar dit traditionele financiële systeem. In het bijzonder heeft hij kritiek op het huidige beleid in de Verenigde Staten. Volgens hem begint het land steeds meer te lijken op een ontwikkelingsland. Vooral het feit dat de centrale bank van de Verenigde Staten schijnbaar oneindig geld blijft printen is enorm onverantwoordelijk, zo stelt Pliego.

Door de enorme hoeveelheid geld dat wordt geprint en in circulatie belandt, schiet de inflatie door het dak. Vergelijkbare patronen zijn elders in de wereld uiteraard ook te zien. Ook de Europese Centrale Bank heeft de afgelopen tijd een gigantische hoeveelheid geld bijgedrukt.

Bitcoin tegen inflatie

Bitcoin heeft in tegenstelling tot traditionele valuta een harde limiet als het op het aantal bitcoins in circulatie aankomt. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins in omloop zijn. Om die reden stellen veel analisten en investeerders, waaronder Ricardo Salinas Pliego, dat bitcoin een uitstekende manier is voor investeerders om zich te beschermen tegen de alsmaar stijgende inflatie.

Zijn advies is daarom simpel: ‘Koop nu bitcoin.’ Pliego stelt dat bitcoin het nieuwe digitale goud is. Volgens Pliego zijn de use-cases van bitcoin en goud vergelijkbaar, maar is bitcoin, doordat het makkelijker te verhandelen is, superieur.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie