Kevin Schijven Kevin Schijven
20/12/2018 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2018 06:00

Michael Novogratz: Bitcoin zal niet nog veel verder dalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
michael_novogratz_bitcoin_zal_niet_veel_verder_dalen

Michael Novogratz, oprichter van Galaxy Digital en bekend Bitcoin-bull, zegt in een interview met Bloomberg op 18 december dat hij niet meer verwacht dat de prijs van Bitcoin (BTC) nog veel verder zal dalen.
In het interview wordt Novogratz de vraag gesteld waarom Bitcoin zo’n moeite heeft om haar waarde vast te houden. Novogratz antwoordt met het volgende:

Als je Bitcoin twee jaar geleden kocht, in vergelijking met elke andere activa zoals goud, heb je meer winst behaald. Eerlijk gezegd, als je Bitcoin een jaar geleden kocht heb je nog steeds meer winst behaald. Dus ik denk dat je soms een stap achteruit moet nemen en niet alleen naar het onmiddellijke moet kijken. […] Het is eigenlijk een klein wonder dat iemand een programma heeft gecreëerd dat 10 jaar later nog steeds een waarde van 80 miljard heeft.

Tevens wordt er naar Novogratz’ achtergrond in de macro-economie gevraagd en hoe Bitcoin vergelijkt met macro:

We gaan een heel spannende tijdperk in voor macro. Het is niet goed voor de wereldeconomie, maar als de wereldeconomie door convulsies gaat als de huidige, dan is dat geweldig voor macro. Crypto is nu minder opwindend dan macro. Macro is jarenlang behoorlijk saai geweest en toen was crypto juist echt spannend.

Als laatste voorspelt Novogratz dat de prijs van Bitcoin in de komende tijd tussen de $3.000 en $6.000 zal blijven hangen en dat deze hopelijk volgend jaar weer zal stijgen. Tevens is hij overtuigd dat cryptocurrencies het sowieso zullen overleven als een ‘store of value’, oftewel een oppotmiddel:

Ik ben er zeker van dat we een digitale ‘store of value’ zullen hebben. Ik denk dat het Bitcoin zal zijn.

Novogratz heeft zich regelmatig uitgesproken over Bitcoin in 2018. Zijn vele bullish-voorspellingen werden steeds minder positief naarmate de BTC-koers daalde. Onlangs liet hij in een ander interview met Bloomberg weten dat hij nog vierkant achter cryptocurrency staat. Ook voorspelde hij eind november dat de koers van Bitcoin volgend jaar een ommekeer zal maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie