Michael Saylor: Bitcoin gaat goud verslaan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
¿Por qué Bitcoin y el oro se disparan mientras cae la renta variable?

Foto: Overearth/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen paar jaar in een recordtempo de harten van menig investeerder veroverd. Vandaag de dag wordt bitcoin zelfs met enige regelmaat vergeleken met goud. Volgens de CEO van MicroStrategy en befaamd bitcoin bull, Michael Saylor, is de kans zelfs groot dat bitcoin op den duur goud als ultieme store of value van de troon zal stoten.

Bitcoin vs. goud

Saylor stelde dit in een recent interview met Stansberry Research. Volgens Saylor zal door de extreme groei van bitcoin het edelmetaal in een hoekje gedreven worden. Dat zal volgens hem betekenen dat de waarde van goud zal dalen en tegelijkertijd zal bitcoin enkel waardevoller worden.

“Conventionele critici en mainstream analisten snappen de crypto-economie niet, begrijpen bitcoin niet en hebben een hekel aan volatiliteit. […] Bitcoin gaat goud op den duur geleidelijk demonetiseren, goud zal naar de gebruikswaarde van goud gaan, maar het zal niet worden aangenomen als geld in de 21e eeuw.”

Dit proces zal wel met vallen en opstaan zijn, aldus Saylor. Zo’n valpartij hebben we uiteraard onlangs nog meegemaakt toen de koersen van vrijwel alle cryptocurrencies volledig door het putje gingen. Op de lange termijn zal er echter een duidelijk stijgende lijn zichtbaar zijn.

De volatiliteit van bitcoin

Een van de belangrijkste obstakels voor twijfelende investeerders om op dit moment een positie in bitcoin te nemen, is de hoge volatiliteit. Het is natuurlijk geen geheim dat de bitcoin koers enorm kan schommelen in een korte tijd. Volgens Saylor is dit echter niet iets om je door af te laten schrikken.

Daarnaast stelt hij ook nog dat de crypto markt waarschijnlijk de bodem al achter de rug heeft. Volgens hem is dat duidelijk zichtbaar doordat opnieuw de interesse van grote financiële instituties weer oplaait en regulatoren op een gematigde manier proberen om bitcoin binnen hun jurisdictie te brengen.

“De markt lijkt de bodem te hebben bereikt waar zijn fundamentals zich ontpoppen als institutionele activa van beleggingskwaliteit, die worden omarmd door regelgevers, wetgevers en grootschalige investeerders.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie